Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Το παραμύθι της καπιταλιστικής ανάπτυξης για όλους το έχει πληρώσει ακριβά ο λαός του Κιλκίς

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Το παραμύθι της καπιταλιστικής ανάπτυξης το ξέρει καλά ο Κιλκισιώτικος λαός. Το έχει ζήσει χρόνια τώρα και το έχει πληρώσει ακριβά με τη ζωή του» τονίζει σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη Μητσοτάκη στον νομό, η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ. 

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο Πρόεδρος της ΝΔ, επισκεπτόμενος την πόλη, δεν επέλεξε να περιοδεύσει σε κανένα χώρο δουλειάς, επιχείρηση, εργοστάσιο για να συναντήσει τους εργάτες και τις εργάτριες του νομού. Στους τόπους που παράγεται ο τεράστιος πλούτος από τις πλάτες τους, εκεί που οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση, τις απολύσεις, την ανασφάλεια, τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα. Όλα αυτά για τα οποία το κόμμα του, τα στελέχη του, οι πέντε Κιλκισιώτες υποψήφιοι βουλευτές του, δεν είδαν και δεν άκουσαν ποτέ τίποτα, χρόνια τώρα. Κανένας βουλευτής της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Βελόπουλου, τόσα χρόνια δεν έβγαλε τσιμουδιά στη Βουλή, δεν έκανε ούτε μία παρέμβαση - ερώτηση, δεν στήριξαν ποτέ τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, για μέτρα προστασίας, υγείας και ασφάλειας, ή για να παρθούν πίσω οι εκατοντάδες απολύσεις που έγιναν τον τελευταίο μόνο χρόνο». 

Προσθέτει πως «στο Κιλκίς της περιβόητης ανάπτυξης, δεν έχουν γίνει ακόμα έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες και τους όρους παραγωγής των αγροτών της περιοχής. Όσα προεκλογικά εξαγγέλθηκαν, αυτά έχουν καθυστερήσει δεκαετίες ολόκληρες... τα σχολικά κτίρια μετράνε δεκαετίες ζωής, χωρίς τον αναγκαίο προσεισμικό έλεγχο, γιατί αυτά για την κυβέρνηση της ΝΔ και των άλλων που πέρασαν, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, λογαριάζονται ως κόστος... η κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας είναι αποκαλυπτική. Ακόμη να λειτουργήσει η ΜΕΘ, σε έναν νομό με πολυάριθμο εργατικό δυναμικό και σχολικά κτίρια».

Σημειώνει πως «ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να δυναμώσει περισσότερο τα κόμματα που τον έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Τα "ποσοστά καύσωνα", που ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Κιλκίς, θα σηματοδοτήσουν "βαρύ χειμώνα" για τον λαό. Όσο για το κάλεσμα για δεύτερη έδρα της ΝΔ στον νομό, ο λαός ας κρατήσει μικρό καλάθι και να σκεφτεί σοβαρά: Τι θα του προσφέρει, ο ένας ή οι δύο βουλευτές της ΝΔ; Ο ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Ο ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Κανένας από τους τρεις, με όποια σύνθεση και συσχετισμό, δεν θα είναι στο πλευρό του την επόμενη μέρα, κανένας δεν πρόκειται να μεταφέρει στη Βουλή και να διεκδικήσει λύσεις προς όφελος των αναγκών του, ούτε ως βουλευτές, ούτε ως κόμματα, συνολικά με τα στελέχη τους στον νομό». 

Και τονίζει πως: «Καμιά ψήφος, δεν πρέπει να πάει χαμένη, ούτε στο Κιλκίς, δίνοντας περισσότερη δύναμη και ποσοστά σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλο, Πλεύση, Νίκη, αλλά να πέσει, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, μόνο στο ΚΚΕ! 

Τώρα χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που θα της παρέχουν όλοι οι άλλοι. Αυτό είναι που θα μετρήσει για τον λαό απέναντι στα δύσκολα που του ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου