Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Σκασμός οι ρήτορες...


 

Χθες, με αφορμή τον έναν χρόνο από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, η κυβερνητική κουστωδία ήθελε να κάνει μια κυνική φιέστα στον τόπο όπου αποδείχθηκαν με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής που θεωρεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής κόστος που δεν «χωράει» στις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας. Της πολιτικής που έχει συγκεκριμένα «δημοσιονομικά περιθώρια» όταν πρόκειται για ζητήματα που δεν αποφέρουν άμεση κερδοφορία στους μεγάλους ομίλους. Της πολιτικής που συνεχώς και ακατάληπτα παρουσιάζεται με έναν κυνικό «ρεαλισμό» του «αυτά μπορούμε, αυτά κάνουμε για τον λαό, να είστε και ευχαριστημένοι». Της πολιτικής, δηλαδή, που υπερασπίζεται ο Άδωνις, η κυβέρνηση που εκπροσωπεί αλλά και όσοι κατά καιρούς κοκορομαχεί μέσα στις λάσπες του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος. Πολύτιμα πλυντήρια της άθλιας προσπάθειας της κυβέρνησης και της πολιτικής της αποδείχτηκαν ξανά τόσο η περιφερειακή Αρχή (η γνωστή πολύ «προοδευτική» περιφερειακή Αρχή...) Θεσσαλίας όσο και κατά τόπους δημοτικές Αρχές.

Τα παραπάνω ήταν μια απαραίτητη εισαγωγή, προτού περάσουμε στο θέμα που χρειάζεται να σχολιάσουμε.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, λοιπόν, σε ανάρτηση του στο Χ αποκάλεσε «συμμορία της μιζέριας» και «μεταφερόμενους από τη Λάρισα από το Εργατικό Κέντρο του ΠΑΜΕ» τους πλημμυροπαθείς που υποδέχθηκαν αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και την κουστωδία του σε κάθε σταθμό της χθεσινής τους επιστροφής στον τόπο του εγκλήματος στη Θεσσαλία.   

Ο «ένας ακόμη», όπως όλοι όσοι- «δεξιοί», «φιλελεύθεροι», «αριστεροί», «πράσινοι» κλπ- ασκούν κυβερνητική εξουσία «βλέπουν τον ίσκιο τους» και νομίζουν ότι μεγαλώνουν. Αυτός, λοιπόν αποκάλεσε συμμορία και περιφερόμενους ποιους;

Τις γυναίκες που μένουν σε σπίτια με ποντίκια στον Βλοχό; Τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό της Καρδίτσας που παλεύουν να σώσουν ζωές και «τόλμησαν» να χαλάσουν τη φιέστα της κυβέρνησης στο Κ.Υ Παλαμά αναδεικνύοντας-πέρα από τα συνολικά προβλήματα- πως το συγκεκριμένο Κ.Υ δεν έχει μικροβιολόγο; Τους αγρότες που τους έρχεται το ένα στραπάτσο μετά το άλλο ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων-οδηγιών της ΕΕ και της επιλεκτικής ανικανότητας του αστικού κράτους; Τις γυναίκες και τα παιδιά στη Φαρκαδώνα που δεν έχουν πάρει ούτε την πρώτη αρωγή και δεν έχουν σχολεία στον τόπο τους έναν χρόνο μετά την καταστροφή; Όλους αυτούς που παλεύουν με «θεούς και δαίμονες» και διεκδικούν τα αυτονόητα για να μπορέσουν να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους και εχθές η κυβέρνηση έβαλε τις δυνάμεις καταστολής να τους «περιορίσουν» ώστε να μην ακουστούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις τους.

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά πώς υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα του λαού, και στη Θεσσαλία, που αντιδρά και βγαίνει στο δρόμο γιατί τον πνίγει και τον καίει η πολιτική που υλοποιεί. Αυτοί που «σφίγγουν τη γροθιά» από τα βάσανα που τους τσακίζουν και βρίσκουν την ελπίδα στο δρόμο του αγώνα και όχι στην εναλλαγή «σωτήρων», είτε «προοδευτικών» είτε «συντηρητικών».

Ο υπουργός της κυβέρνησης ας κρατήσει την ηθική του, την επιχειρηματολογία του και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί για τους «ομογάλακτούς» του και τους δήθεν πολιτικούς αντιπάλους του. 

Άκου... «συμμορία»! 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου