Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ Αναμασημένα αδιέξοδα και διαπιστευτήρια


 

Συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Π. Πολάκης, πιθανός δελφίνος για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φυσικά είναι σχετικά απρόβλεπτο αφού ο κατήφορος του τσίρκου με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν τελειώνει. Ο Π. Πολάκης επιχείρησε να παρουσιάσει κάτι τάχα «νέο» καταφέρνοντας ακριβώς το αντίθετο. Μόνο και μόνο η παραδοχή του ότι το θέμα Κασσελάκη έγκειται στην ατομική υπερπροβολή του και όχι στις πολιτικές θέσεις που εξέφραζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρκεί για να φανεί πόσο «νέο» ήταν αυτό που παρουσίασε ο βουλευτής Χανίων και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά ο Π. Πολάκης αναγνώρισε πως ο οργανωτικός εκφυλισμός του συστημικού ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκίνησε τώρα. Τι άλλο μπορεί να επιβεβαιώνει η αναφορά του π.χ. στο γεγονός ότι τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξαναψηφίσει τηλεφωνικά (!) σε συνεδριάσεις (όταν, όπως είπε εκλέχθηκε και η Ρ. Σβίγκου Γραμματέας) και ότι δεν ήταν τώρα η πρώτη φορά;

Στη συνέχεια είπε ξεκάθαρα πως δεν έχει καμία ουσιαστική πολιτική διαφωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο άλλωστε στήριξε για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απλά διαφωνεί με την υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής. Δηλαδή, ο Π. Πολάκης δεν έχει πρόβλημα με δηλώσεις του έκπτωτου CEO του ΣΥΡΙΖΑ όπως ότι «δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το κεφάλαιο», όπως ότι το ΝΑΤΟ είναι «ιερά αμυντική συμμαχία», με τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, την όξυνση της κρατικής καταστολής κ.ά. Πως να έχει άλλωστε; Έχει διατελέσει υπουργός που όλα τα παραπάνω τα έκανε πράξη στο όνομα μάλιστα της «προόδου»! Ο (κάθε) Πολάκης είχε καταπιεί τα γλειψίματα του ΣΥΡΙΖΑ στον Τραμπ, στήριξε την αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, έκανε τα πάντα για να γίνει όλη η Ελλάδα ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ και άλλα πολλά. Ο Π.Πολάκης ομολόγησε επίσης πως δεν έχει, ουσιαστικά, πρόβλημα με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά των F – 35, που αφορούν αποκλειστικά τη δυνατότητα βαθέματος της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, αλλά με το ότι θα μπορούσαν να αγοραστούν πιο φθηνά. Είναι πάντως «αξιοσημείωτο» πως ο κατά τα άλλα λαλίστατος Π. Πολάκης, ως βουλευτής σε έναν νομό που φιλοξενείται μια από τις πιο κρίσιμες υποδομές για τους μακελάρηδες των ΗΠΑ, η βάση της Σούδας, ήπιε (ξανά) το αμίλητο νερό σε μία περίοδο που κλιμακώνονται οι κίνδυνοι πολεμικής ανάφλεξης με άμεση εμπλοκή της Ελλάδας...

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στο ΚΚΕ ομολογώντας περιγραφικά το εξής: «Το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται να κυβερνήσει … Είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 καλύτερο οργανωτικό ιστό από το ΚΚΕ; Όχι, απλά βγήκε ο Τσίπρας και είπε πάμε να κυβερνήσουμε να σώσουμε τη χώρα. Το ΚΚΕ δεν το είπε αυτό, θα μπορούσε να το πει, δεν ήθελε να το πει». Ομολόγησε δηλαδή, αυτό που ξέρουν πλέον άπαντες: Πώς το ΚΚΕ δεν κορόιδεψε τον λαό, ότι μπορεί να υπάρχει λύση υπέρ του στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, χωρίς τη σύγκρουση με αυτό και την ανατροπή του. Ότι μπορούν να καταργηθούν τα μνημόνια χωρίς πάλι ενάντια στην ΕΕ, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο. Εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που καλλιέργησε αυταπάτες, που χρεοκόπησαν γρήγορα, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα! Σαν κυβέρνηση που επέκτεινε και εφάρμοσε τους σχεδόν 1.000 εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, με τον ίδιο για παράδειγμα ως υφυπουργός Υγείας να «περνάει» τον νόμο που καθιερώνει τις 48 ώρες εργασίας ανά βδομάδα, με 5ήμερη εργασία, που όμως μπορούν να φτάσουν μέχρι τις 60 ώρες, δηλαδή 12 ώρες τη μέρα στους νοσοκομειακούς γιατρούς! Σαν «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όλα τα εμβληματικά νομοσχέδια της, ενώ αλησμόνητη είναι στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην παραχώρηση του Ελληνικού στον Λάτση. Εδώ απλά θυμίζουμε ότι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του Π.Πολάκη στην κυβέρνηση της ΝΔ ήταν κάτι αστειότητες όπως η εμφάνιση του βουλευτή με... μια μπουλτοζίτσα για να ειρωνευτεί την ΝΔ ότι δεν προχωρά αρκετά γρήγορα!

Εξίσου αποκαλυπτικός ήταν και για μια σειρά ζητήματα που ισχυρίστηκε ότι θα κάνει αν κληθεί να κυβερνήσει ξανά και να «σώσει» τον λαό… Θα κάνει, είπε, «σταδιακή κατάργηση των μνημονιακών νόμων με τον πολιτικό-οικονομικό-πολιτικό συσχετισμό που θα διαμορφώνεται». Σε μια πορεία δηλαδή… και όταν το επιτρέπουν οι περιβόητες «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας. Ότι λένε δηλαδή όλα τα αστικά κόμματα πασπαλισμένα με διάφορες φανφάρες. Ο 13ος και 14ος μισθός θα επαναφερθεί όταν δημιουργηθούν κάποιοι όροι, είπε. Ζήσε Μάη μου δηλαδή!

Ο Π.Πολάκης επιδόθηκε στο παλιό σπορ που την χρεοκοπία του λαού και την καπιταλιστική οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας την αποδίδει αποκλειστικά στην διαπλοκή και την έλλειψη διαφάνειας. Παλιό παραμύθι, best seller το είχαν κάνει κάθε λογής απολογητές του συστήματός. Φυσικά ο Π. Πολάκης, αν και πολύ... βαρύς επιλεκτικά με κάποια συμφέροντα, όντας στον ΣΥΡΙΖΑ είχε απορρίψει - όπως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- την πρόταση του ΚΚΕ στην συνταγματική αναθεώρηση για να σταματήσει η φοροασυλία των εφοπλιστών. Αντίστοιχα μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο Π. Πολακης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ, επίσης στην συνταγματική αναθεώρηση, προκειμένου να καταργηθεί ο διορισμός της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση και να αντικατασταθεί με την εκλογή τους.

Τέλος, ο Π. Πολάκης, στα πλαίσια των «ριζοσπαστικών τομών» που θέλει να κάνει για να μπορέσει το δεδομένα σάπιο και αντιλαϊκό αστικό κράτος να υπηρετήσει ένα «προοδευτικό αριστερό πολιτικό πρόγραμμα» κατέληξε στο εξής βαθιά αντιδραστικό: «Όλες οι αρμοδιότητες θα πρέπει να κατέβουν στις αποκεντρωμένες δομές του κράτους και στην αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού»! Δηλαδή, τα νοσοκομεία στην ευθύνη των δήμων. Τα σχολεία στην ευθύνη των δήμων. Οι υποδομές προστασίας της ζωής του λαού να περάσουν αποκλειστικά στους δήμους και τις Περιφέρειες! Τι διαφορετικό γίνεται τώρα άραγε; Αυτός είναι ο σχεδιασμός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εμπορευματοποίηση, την λειτουργία με όρους ανταποδοτικότητας, σε περαιτέρω μαχαίρι σε υπηρεσίες και χρήματα που αφορούν ακόμα κοινωνικές υπηρεσίες και άλλα πολύ «ριζοσπαστικά». Τύφλα να έχει η ΝΔ...

Ο Π. Πολάκης ισχυρίστηκε ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει καθώς όπως ανέφερε «η μετριοπάθεια είναι για τους μέτριους» και ο ίδιος ήταν «πάντα αρχηγός». Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και παντού είναι σε βαθιά σήψη και παρακμή ακριβώς γιατί όλο και πιο αντιδραστικό γίνεται το γερασμένο και βάρβαρο σύστημα που υπηρετεί, ο καπιταλισμός. Όλα τα παραπάνω ακριβώς αυτό επιβεβαιώνουν και αποτελούν ακόμα μια απόδειξη για την ανάγκη να δυναμώσει η σύγκρουση του λαού με την πολιτική των αστικών κομμάτων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ εκεί που κρίνονται όλα: στους δρόμους του αγώνα. Οι διάφοροι Πολάκηδες γνωρίζουν καλά πως το ΚΚΕ εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα παλεύει για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, έχει πρόταση διεξόδου υπέρ του λαού και γι' αυτό είναι μπροστά σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου