Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ο «ΟΛΟΣ» ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» ΣΤΗΝ ΝΔ Οι «ανεξέλεγκτες παροχές» στους εργαζόμενους θα «ξαναχρεωκοπήσουν» τη χώρα»! (VIDEO)



Το πως, ανεξάρτητα από το «καπάκι του βόθρου» που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ με όσα η μια «πλευρά» προσάπτει στην άλλη, όλοι υπερασπίζονται τη βαθιά αντιδραστική κυρίαρχη πολιτική που υλοποιεί σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση της ΝΔ ματώνοντας μεταφορικά και κυριολεκτικά τον λαό, επιβεβαίωσε με όσα είπε σήμερα στο Open o Γ. Ραγκούσης, (πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2009 και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε λοιπόν, κάνοντας αναφορά σε διάφορες υποτίθεται «φιλολαϊκές» προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (εννοούμε πως δεν έχουν προταθεί ακριβώς αυτά που ανέφερε ο κ. Ραγκούσης και κυρίως πως αποτελούν ανέξοδες «εξαγγελίες» ενός κόμματος που ως κυβέρνηση πετσόκοψε τον λαό) ότι «Οι εξαγγελίες που έχει κάνει με δυο προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει στη βουλή, για διπλασιασμό μισθών όλων των υγειονομικών οριζόντια, την θεσμοθέτηση ξαφνικά 13 και 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους, για το 5% που θα έδινε συνολικά στην υγεία, όλα αυτά αν τα αθροίσει κανείς δεν είναι κάτω από 25 δισεκατομμύρια, για μια οικονομία που αυτή τη στιγμή δημοσιονομικά, αν δεν θέλουμε να την ξαναχρεωκοπήσουμε, δεν μπορεί να δίνει παροχές πάνω από 3 – 4 δις το χρόνο».

Ότι δηλαδή είπε ουσιαστικά και ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ! Ότι λένε όλα τα κόμματα του συστήματος, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μιλάνε για τις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας και την ανάγκη «δημοσιονομικών προσαρμογών» όταν πρόκειται ακόμα και για στοιχειώδεις ανάγκες του λαού, ενώ ταυτόχρονα συνεχώς επικαλούνται τα μέτρα που θα «στηρίξουν την επιχειρηματικότητα» εννοώντας τα δις που «ταΐζουν» στους μονοπωλιακούς ομίλους. 

Μιλάμε για «χαοτικές» διαφορές... Ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν «δαιμονοποιεί το κεφάλαιο» και έχει χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «ιερά συμμαχία», θυμίζοντας βουλευτή της ΕΡΕ.  Και όσοι τον «μέμφονται» λέγοντας ό,τι έλεγαν και όταν σαν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τσάκιζαν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Είναι και τα παραπάνω μια απόδειξη για το κατά πόσο ο λαός μπορεί να «ελπίζει» σε παλιούς και νέους «σωτήρες» που αναμασούν μονότονα τις διάφορες «εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης» της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, που έχει αποδειχθεί επανειλημμένα που οδηγούν. 

Απέναντι σε αυτό το απόγειο οργανωτικού-ιδεολογικού-πολιτικού εκφυλισμού της σοσιαλδημοκρατίας και στην αδίστακτη κυβέρνηση της ΝΔ, στη χώρα υπάρχει μαχητική, εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση που δυναμώνει. Υπάρχει το ΚΚΕ!

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου