Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝ ΕΤΡΩΓΕΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ! Η ΠΕΙΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ


   Γι΄ αυτό και ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ απεφάνθη ότι το ψωμί που δεν μπορούμε να φάμε. Για το εθνικό καλό, θα το πληρώνουμε για παντεσπάνι για να το απολαμβάνουν  τα αφεντικά του!
Το φας δε φας θα πληρώσεις  που λέγαμε για πλάκα στης παρέες κάποτε, ο Στουρνάρας το έκανε πραγματικότητα.
 
Ή ξοδεύεις ή πληρώνεις -Ποινή φόρου 22% για όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις.
Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν έχει συλλέξει αρκετές αποδείξεις...
Την ώρα που η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο έχει φουντώσει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το οικονομικό επιτελείο μελετά την κατάθεση διάταξης για το κρίσιμο ζήτημα που εκκρεμούσε εδώ και εβδομάδες, δηλαδή τη συλλογή αποδείξεων για την έκπτωση φόρου.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Στουρνάρας, θα επανέλθει η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων για το 25% του δηλωθέντος εισοδήματος, προκειμένου οι φορολογούμενοι να δικαιούνται επιστροφή φόρου έως 2.100 ευρώ.
Ωστόσο, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν έχει συλλέξει αρκετές αποδείξεις, θα φορολογείται για το υπόλοιπο του ποσού με 22%!
Tο μέτρο των αποδείξεων θα εφαρμοστεί από το 2013. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη (για το κίνητρο των αποδείξεων) απαλείφθηκε από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος με βάση το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Ειδικότερα και σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, η νέα διάταξη για τις αποδείξεις που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει τα εξής:
- Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα έως 42.000 ευρώ υποχρεούνται να καλύψουν το 25% του ετησίου εισοδήματος με αποδείξεις. Για παράδειγμα, μισθωτός με ετήσια εισοδήματα 20.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις συνολικού ύψους 5.000 ευρώ.
- Για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα μεγαλύτερα των 42.000 ευρώ, θα προβλέπεται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 25% των 42.000 ευρώ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυξάνεται η φορολογική «ποινή» η οποία θα επιβάλλεται σε όσους δεν μαζεύουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων. Ο συντελεστής υπολογισμού του επιπλέον φόρου που θα επιβάλλεται στους φορολογουμένους αυτούς ανεβαίνει από το 10% στο 22% και υπολογίζεται στη διαφορά μεταξύ των αποδείξεων που συνέλεξε και των αποδείξεων που απαιτούνται.
Παράδειγμα: Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 7.500 ευρώ. Εάν συγκεντρώσει αποδείξεις 5.000 ευρώ, τότε θα πληρώσει έξτρα φόρο με συντελεστή 22% για το υπολειπόμενο ποσό (7.500 - 5.000 = 2.500 Χ 22% = 550).
Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, το οικονομικό επιτελείο «ζητά» τη συλλογή αποδείξεων μόνο από μισθωτούς και συνταξιούχους, κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι δεν έχουν κίνητρο (ή ποινή) για τη συλλογή αποδείξεων.
Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση των 2.100 ευρώ θα χορηγείται για εισόδημα μέχρι 21.000 ευρώ, ενώ θα μειώνεται για μεγαλύτερα εισοδήματα μέχρι τις 42.000, οπότε θα μηδενίζεται.
Και η πείνα τεκμήριο σε λίγο. Πάντα για το εθνικό συμφέρων.
 

2 σχόλια:

 1. Νόμος είναι το άδικο του κορόιδου του Έλληνα. Ας προσέχαμε...

  Έλα όποτε θες από κει:

  "20-12-2012: ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!"

  http://pistos-petra.blogspot.gr/

  ΤΑ ΛΕΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κι η πείνα κι όλα σε λίγο τεκμήρια...
  Διάβασα μια εύστοχη ατάκα κάπου στο νετ, σε λίγο- έλεγε- θα θεωρούμαστε καταληψίες όσοι μένουμε στα σπίτια μας.
  Την καλημέρα μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή