Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Σε νέα ιστορικά υψηλά η φτώχεια στη Γερμανία το 2012

 
Το ποσοστό φτώχειας έφτασε «σε νέο ρεκόρ» στη Γερμανία, όπου οι ανισότητες μεταξύ των κρατιδίων έχουν επίσης επιδεινωθεί, βυθίζοντας ολόκληρα κρατίδια σε μια σπειροειδή πορεία παρακμής, επισημαίνουν οργανώσεις αρωγής σε έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε σήμερα.
«Η Γερμανία δεν ήταν ποτέ τόσο διχασμένη όσο σήμερα», δήλωσε ο Ούλριχ Σνάιντερ, πρόεδρος της ομοσπονδίας Paritätische Gesamtverband (Παριτέτισε Γκεζάμτφερμπαντ) στην οποία ανήκουν περίπου 10.000 ενώσεις και οργανώσεις που δρουν στους τομείς της κοινωνικής αρωγής και της υγείας.
«Το ποσοστό φτώχειας, που ανέρχεται σε 15,2%, έφτασε σε νέο ρεκόρ το 2012», υπογραμμίζει η ετήσια έκθεση της ομοσπονδίας για το 2013, που βασίζεται σε στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας της Γερμανίας.
«Ένας άνθρωπος στους επτά είναι φτωχός ή απειλείται από τη φτώχεια» με εισόδημα κατώτερο κατά 60% του μέσου εισοδήματος, σημείωσε ο Σνάιντερ.
Ο ίδιος επισήμανε ότι το ποσοστό φτώχειας στη Γερμανία αυξάνεται σχεδόν σταθερά από το 2006.
Η Paritätische Gesamtverband υπογραμμίζει στη έκθεσή της ότι η φτώχεια αυξάνεται στη Γερμανία, αν και τα ποσοστά ανεργίας σημειώνουν πτώση. «Αυτό αποδεικνύει την αύξηση της απασχόλησης με χαμηλό μισθό, τη μείωση της πλήρους απασχόλησης με κοινωνικές παροχές, την αύξηση της μερικής και της επισφαλούς απασχόλησης τα τελευταία δέκα χρόνια», εκτίμησε ο Σνάιντερ.
Επιπλέον, όχι μόνο έχει «αυξηθεί σημαντικά» το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη Γερμανία, αλλά επίσης «το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών κρατιδίων έχει βαθύνει και διευρυνθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.
Το ποσοστό φτώχειας ξεπερνά κατά τι το 11% στα πλούσια νότια κρατίδια (Βαυαρία, Βάδη-Βυρτεμβέργη), όμως ξεπερνά το 20% σε πολλά κρατίδια του βορρά, όπως το Βερολίνο, η Βρέμη, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και Σαξονία-Άνχαλτ.

πηγή: kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Βλεπεις φιλε μου..Η Φτωχεια και η ανεργια, ειναι οι χειροτεροτερες μορφες του Φασισμου και του Ναζισμου..Δεν εχουνε πατριδα...
    Αλλα κλεινουμε τα ματια..Και δεν τ βλεπουμε αυτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή