Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό, ότι πρέπει να παλέψει να ανατρέψει συνολικά αυτό το σύστημα, γιατί η κυβέρνηση και τούτη και οι προηγούμενες δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από το να υπηρετούν ωμά, κυνικά πια τα συμφέροντα του κεφαλαίου




ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Υποκριτική αλλαγή ρόλων γύρω από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO)




Τοποθετούμενος πάνω στο θέμα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου που έθεσε το ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί του Σαββάτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ανέδειξε την υποκρισία όλων των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, στην προσπάθειά τους να κρύψουν τη σύμπλευσή τους στη στρατηγική του κεφαλαίου.


«Τι γίνεται σήμερα;» σημείωσε, «Απλά άλλαξαν οι ρόλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τη συνταγματικότητα σε μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και οι άλλοι που εφάρμοσαν ακριβώς την ίδια πολιτική και άνοιξαν το δρόμο και ψήφισαν και όλους αυτούς τους νόμους, εμφανίζονται υπερασπιστές του συντάγματος και των λαϊκών δικαιωμάτων»...

Απευθυνόμενος προς το ΣΥΡΙΖΑ, ρώτησε: «Πέστε μας τώρα που είστε στη κυβέρνηση, αυτά που είχατε καταγγείλει ως αντισυνταγματικά και μας βάζατε και ψηφίζαμε εδώ όλο το προηγούμενο διάστημα σε κάθε συνεδρίαση (...) ποιο από αυτά που υποστηρίζατε ότι είναι αντισυνταγματικά έχετε καταργήσει;».

Αντίστοιχα, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ρώτησε: «Ο δικός σας ο "κόφτης" ήταν συνταγματικός; Συνταγματικότατος. Το ότι εσείς δίνετε δικαίωμα συνολικότερα, η ΕΕ να αποφασίζει και να ελέγχει τους προϋπολογισμούς και όλα τα υπόλοιπα, αυτά είναι συνταγματικά;».

Και ξεκαθάρισε σε ότι αφορά τη θέση του ΚΚΕ: «Εμείς λέμε, παρότι το αστικό σύνταγμα είναι έτσι φτιαγμένο σαν λάστιχο για να μπορεί κάθε κυβέρνηση να το ερμηνεύει όπως θέλει, και ξέρουμε ποια συμφέροντα ουσιαστικά προστατεύει, υποστηρίζουμε την ένσταση αντισυνταγματικότητας, αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε και ο ελληνικός λαός να ανεχτεί αυτή την υποκρισία».
Κατάλληλη απάντηση, εξάλλου, έδωσε ο Θ. Παφίλης και στο γνωστό «σόου» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία μίλησε για «άδικο φορολογικό σύστημα», εστιάζοντας ωστόσο μόνο στη φορολογία των βουλευτών.

Ο Θ. Παφίλης, αφού έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ έχει ως θέση η φορολογία των βουλευτών να είναι ίδια με των υπόλοιπων εργαζόμενων, σημείωσε: «Γιατί όλοι αυτοί δεν βγάζουν κουβέντα για το μεγάλο κεφάλαιο; (...) Γιατί δεν βγάζουν κουβέντα για τους μεγαλοκαπιταλιστές και τους επιχειρηματικούς όμιλους, γιατί δεν βγάζουν κουβέντα για 57 φοροαπαλλαγές που έχουν οι εφοπλιστές τόσα χρόνια, γιατί δεν λένε να καταργηθούν; Υποκρισία»... 

«Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό» τόνισε ο Θ. Παφίλης, «ότι πρέπει να παλέψει να ανατρέψει συνολικά αυτό το σύστημα, γιατί η κυβέρνηση και τούτη και οι προηγούμενες δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από το να υπηρετούν ωμά, κυνικά πια τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου