Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ο θάνατος του ταυρομάχου!

 

ispania-spain-tavromaxia


Μετά από 30 χρόνια ένας ταύρος κατάφερε να κερδίσει σ’ έναν άνισο αγώνα ζωής και θανάτου έναν 29χρονο ταυρομάχο! Άνισο σε βάρος του ταύρου αγώνα, αφού για 30 χρόνια ο ταύρος γίνεται θύμα της ανθρώπινης βιαιότητας στις αρένες του αίσχους προς τέρψιν των θεατών, των μεν πλουσίων επειδή θέλουν να αλλάξουν λίγο τη γεύση του ανθρωπίνου αίματος που πίνουν καθημερινά, των δε φτωχών επειδή θέλουν κι αυτοί να πιουν κάποιου το αίμα για να ικανοποιηθούν! Τελευταία φορά, πριν την πρόσφατη, που ο ταύρος κατάφερε να κερδίσει τον ταυρομάχο, ήταν το 1985! Και πώς να μην συμβαίνει αυτό, αφού ο άνθρωπος παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να σφαγιάσει τον ταύρο όχι στα εκδοροσφαγεία αλλά στις αρένες, με ταλαιπωρία και πόνο για το ζώο!


Μετά την ήττα του ταυρομάχου, ματαιώθηκαν οι εορτασμοί που ήταν προγραμματισμένοι! Γιατί;! Σ’ έναν αγώνα ζωής και θανάτου γιατί θα έπρεπε ναι και καλά ο ηττημένος να είναι ο ταύρος;! Γιατί σε μια αρένα ο νικητής οπωσδήποτε έπρεπε να είναι ο ταυρομάχος! Μα γιατί το «ντέρμπι» ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο! Κάτι στράβωσε απρόβλεπτα κι έτσι βρέθηκαν τέσσερις να κουβαλούν τον ταυρομάχο, αντί δύο άλογα να σέρνουν το κουφάρι του ταύρου! Τον ταύρο βέβαια θα τον έχουν ξεκάνει ήδη επειδή τόλμησε να μην κάτσει να τον σκοτώσουν αμαχητί!

Στην αρένα με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα! Όπως στην αρένα του καπιταλισμού! Μια σφαγή με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα! Απανθρωπιά που φυτεύεται στη συνείδηση του κόσμου σαν πολύ φυσιολογική, έτσι ώστε όταν θα σφάζεται ο λαός στη θέση του ταύρου, στην αρένα του καπιταλισμού, να θεωρείται απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη, που μάλιστα έχει και την θεϊκή συγκατάθεση! Όταν θα τύχει μία φορά στα 30 χρόνια, ο ηττημένος να είναι ο ισχυρός, να κάθεται ο λαός και να κλαψουρίζει μαζί με τα θηρία!

Η Ισπανία πενθεί στις αρένες και η κοινωνία στις γαλέρες του καπιταλισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου