Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Διακήρυξη των Κουβανών Bloggers


H Κούβα υπάρχει επίσης και στην μπλοκόσφαιρα. Είναι η καθημερινή μαρτυρία και το ελεύθερο πνεύμα ενός έθνους και ενός λαού με όλη την πολυποίκιλη κουλτούρα αντίστασης και ζωής. Λόγω αυτού ακριβώς του πατριωτισμού που μας καθορίζει ως κοινότητα, καταγγέλλουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, ως επιθετικές και προσβλητικές για τον λαό μας. Ο Τραμπ σταματά, πισωγυρίζει και εξαρθρώνει την ιστορία, υιοθετεί τις χειρότερες θέσεις και το κάνει περιτριγυρισμένος από εγκληματικά στοιχεία.

Οι κουβανοί bloggers που υπογράφουμε αυτή την διακήρυξη, την ίδια στιγμή που ενθαρρύνουμε την επαναπροσέγγιση των δύο χωρών, παρά τις διαφορές τους, απορρίπτουμε την επιθετική ρητορική και την πολιτική της εποχής των σπηλαίων, που τόσες φορές έχει ηττηθεί. Καταδικάζουμε την απειλή βίας ενάντια στο νησί, την ίδια στιγμή που αποκλείουμε τρομοκράτες και απατεώνες πολιτικούς ως άξιους συνομιλητές με τους κουβανούς.

Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να γνωρίζει ότι η εξουσία του δεν φτάνει μέχρι την Κούβα και τα ατοπήματά του στο σώου “ήταν από πάγο”, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύσουν το αντιμπεριαλιστικό μας συναίσθημα και να αποτελέσουν μία ακόμα αιτία για ενότητα.

Η πορεία που ακολουθήσαμε και οι κινητήρια δύναμη που την ώθησε είναι νόμιμες, γιατί ο ίδιος ο λαός της έδωσε ζωή, χωρίς κανενός είδους πίεση και σφυρηλατήθηκε από αυτόν τον λαό στον οποίο ανήκουμε και πορευόμαστε μέρα με την μέρα αγωνιζόμενοι για μια κοινωνία και έναν κόσμο καλύτερο.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτοί την διακήρυξη μπορούν να το κάνουν μέσω των κοινωνικών δικτύων ή να την αναδημοσιεύσουν στα προσωπικά τους blogs.



Πηγή: Cuba de corazon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου