Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Οι αριστούχοι


Πραγματικά, το προχτεσινό «επεισόδιο» του σίριαλ της ξεφτίλας ανάμεσα σε Πολάκη και Γεωργιάδη χτύπησε «κόκκινο». Ο Πολάκης αράδιασε τους βαθμούς του από το Λύκειο και μετά, για να δείξει ότι είναι αριστούχος, και έκανε τη βαρύγδουπη δήλωση ότι τέλειωσε την Ιατρική σε 6,5 χρόνια και όχι σε 15, όπως ο Γεωργιάδης. Ο Γεωργιάδης ζητούσε το πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι ο Πολάκης πήρε ειδικότητα γιατρού και ξεκαθάρισε ότι θα τον κλείσει φυλακή, λες και είναι δεσμοφύλακας. Τέτοιου είδους αντιπαράθεση από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στη συζήτηση ενός νομοσχεδίου που αφορά την Υγεία, και στην ουσία είναι η φυσική συνέχεια όσων έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις σε βάρος του λαού. 
 
 Πέρα από την απόλυτη ξεφτίλα που νιώθει ο λαός παρακολουθώντας αυτούς τους δύο απλά και μόνο να μιλάνε, είναι σίγουρο και κάτι ακόμα. Πως και οι δύο, όπως και τα κόμματα που εκπροσωπούν, είναι αριστούχοι στο να τσακίζουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και να δουλεύουν για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Για τα μάτια... 
 
«Στα μάτια των πολιτών δεν πρέπει να υπάρχει αντίληψη ότι επειδή βρισκόμαστε σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, δεν υπάρχουν διαφορές και δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πορευτεί η χώρα. Μέσα σε αυτό το δημοσιονομικό πλαίσιο προσπαθούμε να κάνουμε πράξη και τη δέσμευσή μας για τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και τη δέσμευσή μας για ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και τη δέσμευσή μας για διαφάνεια σε όλες τις πτυχές της οικονομίας και της κοινωνίας»... Λέγοντας αυτά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε (ρ/σ «Πρακτορείο»), εμμέσως πλην σαφώς, τον κρυφό καημό του κόμματός της και της κυβέρνησης φυσικά, που δεν είναι άλλος απ' το πώς θα πείσουν το λαό, ενώ εφαρμόζουν ίδια πολιτική στο πλαίσιο της στρατηγικής σύμπλευσης με τις άλλες δυνάμεις της διαχείρισης, ότι διαφέρουν, πώς θα τον κρατήσουν εγκλωβισμένο στα κάλπικα διλήμματα που του σερβίρουν κάθε φορά.

... των πολιτών
 
Η λαϊκή χειραγώγηση είναι κρίσιμο στοιχείο και όχι τυχαία απασχολεί τα κυβερνητικά και κομματικά όργανα και τις διαβουλεύσεις τους, αφού αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση χωρίς προσκόμματα της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει ανάγκη η ανάκαμψη του κεφαλαίου και για την εξασφάλιση της ομαλής εναλλαγής στην αστική διαχείριση. Η επίκληση δε μέτρων διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που η πολιτική τους διογκώνει, ως στοιχείο που διαφοροποιεί τη σημερινή κυβέρνηση απ' τις προηγούμενες, στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει τη σύμπλευσή τους.

Ελαστικότητα... 
 
«Για μας, όλες οι σχέσεις εργασίας στην Υγεία οφείλουν να είναι πλήρεις και σταθερές», είπε προχτές ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Χτες, ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του επανέλαβε πως οι 3.000 γιατροί και επαγγελματίες Υγείας που πρόκειται να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ θα υπογράψουν διετή σύμβαση εργασίας, με δυνατότητα παράτασης για άλλα δύο χρόνια. Στις 3.000 προσλήψεις, να προσθέσουμε άλλους 15.000 εργαζόμενους με «πετσοκομμένα» δικαιώματα και μισθούς που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία (μέσω ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί, μπλοκάκια, επικουρικοί κ.ά.).

Για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι βαδίζει στις ίδιες «ράγες» με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας την πολιτική της ΕΕ για παραπέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας και επέκταση της «ελαστικής απασχόλησης». Σήμερα το τσάκισμα γίνεται στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της ανάκαμψης. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι ο τότε ΣΥΝ, μαζί με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είχε ψηφίσει το 1992 τη Συνθήκη του Μάαστριχ, που, μεταξύ άλλων, προέβλεπε τις ιδιωτικοποιήσεις και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.



Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου