Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Καλόπιστη κριτική στην ΛΑΕ


 

Έβγαλε ένα φυλλάδιο η ΛΑΕ, για την μετάβαση της χώρας στη δραχμή, σε … μερικά … βήματα!

Διαβάζουμε στο … πρώτο (1ο):

ΠΡΩΤΟΝ

Η Τράπεζα της Ελλάδας περιέρχεται σε δημόσια ιδιοκτησία, τελεί υπό εθνικό και κοινωνικό έλεγχο, αποκτά πλήρως και κατ’ αποκλειστικότητα το προνόμιο να εκδίδει εθνικό νόμισμα και η πολιτική της κινείται στο πλαίσιο που χαράσσει η κυβέρνηση και η πολιτική της …

Ερωτήματα (μάλλον δεν θα απαντηθούν ποτέ, αλλά…):

α. Με δεδομένο ότι η ΤτΕ είναι ιδιωτικός φορέας, με ποιο τρόπο θα περιέλθει σε δημόσια ιδιοκτησία; Κρατικοποιήσεις όπως είναι γνωστό, απαγορεύονται όσο είσαι στην Ε.Ε.!

β. Η ΤτΕ μέτοχος της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) με την Συνθήκη του Μάαστριχτ και άλλων Συνθηκών, τελεί υπό την ηγεμονία της ΕΚΤ, μόνο με την έγκριση της ΕΚΤ μπορεί (και το κάνει αυτό με το ευρώ) να εκδίδει νόμισμα!
Το ερώτημα είναι: Θα φύγει η ΤτΕ από την ΕΚΤ;

γ. Μ δεδομένα τα παραπάνω (και άλλα που δεν είναι της παρούσης) πιστεύει η ΛΑΕ και τα στελέχη της, ότι όσο η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ κλπ., μπορεί η ΤτΕ να ασκήσει δική της ή έστω την κυβερνητική πολιτική;

δ. Έχει στην πολιτική της ατζέντα η ΛΑΕ, πολιτική συνολικής εξόδου από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς, ή απλά «παίζει» όπως έκανε και πριν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Στην τελική, η ΛΑΕ, παλεύει για διαφορετική Τάξη στην Εξουσία, που ΜΟΝΟ με αυτόν τον τρόπο, θα έχει αποτελέσματα υπέρ του λαού η αποδέσμευση από την ΕΕ (κλπ.), το εθνικό νόμισμα.

Εκτός αν η ΛΑΕ πιστεύει, ότι με τα μονοπώλια να κυριαρχούν στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας, μπορεί η όποια κυβέρνηση να ασκήσει ανεξάρτητη φιλολαϊκή πολιτική!

υ.γ. Για τον ψαγμένο αναγνώστη, προτείνουμε να διαβάσει περισσότερα για την ίδρυση της ΤτΕ, το μετοχολόγιό της (πέραν φυσικά του 9% που κατέχει το κράτος) – είμαι σίγουρος ότι δεν έχει ιδέα η ΛΑΕ γι αυτό, εκτός αν πιστεύει κι αυτή ότι κυρίαρχος είναι η … οικογένεια Ρότσιλντ!

 Αναρτήθηκε απο: faros.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου