Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Το μπλοκ των «ΝΑΤΟικών κομμάτων» καυγαδίζει ποιος είναι «περισσότερο» με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ (VIDEO)





Ως «ενδοοικογενειακούς καυγάδες» των κομμάτων του «ΝΑΤΟικού μπλοκ» για το ποιος θα πλειοδοτήσει περισσότερο στο ΝΑΤΟ χαρακτήρισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, τα «άσφαιρα πυρά» για να διατηρείται η τεχνητή όξυνση μεταξύ της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις».

 
Τόνισε ότι η «γεωπολιτική αναβάθμιση και σταθερότητα», που προβάλλει η συγκυβέρνηση, είναι η ενίσχυση του ελληνικού κεφαλαίου, ακολουθώντας κατά γράμμα όλη τη γραμμή του ιμπεριαλισμού συνολικά, για επέμβαση στην περιοχή, για μοίρασμα των αγορών, για σφαγή τελικά των λαών. «Αυτή είναι η ουσία αυτής της αναβάθμισης, γιατί ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε ο τουρκικός, ούτε ο κουρδικός, ούτε ο συριακός, ούτε πολλοί άλλοι έχουν "λαμβάνειν" από αυτό το μοίρασμα. Το αντίθετο, έχουν να δώσουν πολύ αίμα σε αυτή τη σύγκρουση των γιγάντων». 

Σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο κάνει διαχειριστικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ότι τα στελέχη τους οικονομικά τραβάνε ό,τι και ο υπόλοιπος λαός. Ο Θανάσης Παφίλης ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά δεν μπορεί να ιδωθούν αποσπασμένα από το σε ποιο πολιτικό πλαίσιο συνολικά κινούνται οι ΕΔ και σε σχέση με επικαιρότητα και στρατηγικά. Αναφερόμενος στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, αναρωτήθηκε τι υπερασπίζονται οι Έλληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο και τις 16 στρατιωτικές και αστυνομικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετεί τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε όλες τις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, ενώ η συγκυβέρνηση υπογράφει τα πάντα στις Συνόδους Κορυφής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στηλίτευσε το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης στη Μακρόνησο, την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι έχει κοινές αξίες και ιδανικά με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, υπογράφει και τα δίνει όλα στις ΗΠΑ πριν τα ζητήσουν καν.

Τέλος, επανέλαβε τα ερωτήματα που έθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για το τι εξυπηρετεί η αναβάθμιση της Σούδας, ο εκσυγχρονισμός των βάσεων, τι είναι τα ειδικά όπλα στη βάση του Άραξου κ.λπ. για τα οποία δεν δίνει επίσημη απάντηση η κυβέρνηση. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου