Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!!


 
Με νέα ανακοίνωση, ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν τους συμπολίτες μας  και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες του Δήμου. 
 
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνες του κέντρου, μέχρι σήμερα το υπνωτήριο έχει φιλοξενήσει εννέα αστέγους, έλληνες και ξένους, οι οποίοι έχουν φιλοξενηθεί και παλαιότερα. Πρόκειται για γνωστές περιπτώσεις που φροντίζουν οι κοινωνικές δομές του δήμου. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων αστέγων μειώνεται κάθε χρόνο, παρά το γεγονός ότι οι άστεγοι στην Πάτρα αυξάνονται.
 
 Πάτρα - Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του χώρου στο Παλαιό Αρσάκειο για την φιλοξενία των αστέγων! 
 
Αυτό οπως εξηγεί η κ. Αμαλία Τράκα, οφείλεται κυρίως στην ολοκληρωμένη φροντίδα που παρέχει ο δήμος στους αστέγους καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο τις περιόδους ψύχους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού, κ. Τουλγαρίδη, ο δήμος έχει καταφέρει να φροντίζει μεγάλο αριθμό αστέγων (ανάλογα φυσικά με την περίπτωση) στις δομές φιλοξενίας που λειτουργούν όλο το χρόνο. Οι άστεγοι που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Αρσακείου, είναι άνθρωποι που διαμένουν σε εγκαταλελειμμένες οικίες, χωρίς ρεύμα, ή άνθρωποι που έχουν το δρόμο για "σπίτι" τους. 
 
Ο χώρος παρέχει την δυνατότητα διανυκτέρευσης, φαγητού και ζεστού μπάνιου.
 

 
Μεγάλο είναι επίσης το ενδιαφέρον, όπως μας εξηγεί η κ. Τράκα, από τους Πατρινούς, οι οποίοι επικοινωνούν σχεδόν καθημερινά με τις κοινωνικές δομές του δήμου, για να αναφέρουν περιστατικά αστέγων. Οι περιπτώσεις όλες, εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και σε συνεργασία με τις αρχές. Ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του αστέγου, ο δήμος φροντίζει για τη φιλοξενία του.

Παρακαλούνται πολύ οι πολίτες και οι υπηρεσίες που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα αν είναι εφικτό να επικοινωνούν σε ώρες εργασίας και σε έκτακτη περίπτωση ψύχους εκτός ωρών εργασίας έως τις 22:00.
 
 
 
Τηλ επικοινωνίας: Τράκα Αμαλία : 2610390972- 6984617546 / Αλέρτα Βάσω 2610390983- 67972357816
/ Ψαρρού Αγγελική 2610390968 / 6984617545
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου