Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΝΑΤΟικό ...Balkan Express



Δεν τους κρατάει τίποτε. «ΝΑΤΟικό Balkan Express» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι Αμερικανοί δεν κρατούν ούτε καν τα προσχήματα. Αν μη τι άλλο, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, τους «έδωσε» στη συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» στεγνά.
«Ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει πολύ επικίνδυνες -για τον ελληνικό λαό- δεσμεύσεις, οι οποίες αποκαλύπτονται σιγά-σιγά και εξελίσσεται στο καλύτερο "βαποράκι" των σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα "γεωπολιτικός μεντεσές" ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την ευρύτερη περιοχή, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά», σημειώνει στην Ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Από την άλλη, μέσα στον κουρνιαχτό του συλλαλητηρίου, του κούφιου κοσμοπολίτικου, εθνικοφρονισμού, κρύβονται η κυβέρνηση και τα κόμματα που συναινούν στις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή.
Εκατοντάδες οι δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, εν ονόματι των συμμετοχών σε λυκοσυμμαχίες, στοχεύοντας στην ανάπτυξη. Εξοπλιστικά προγράμματα παντός τύπου, γαλλικές φρεγάτες, ελικόπτερα, αεροπλάνα εφοδιασμένα με οπλικά συστήματα που υπηρετούν το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, είναι το πακέτο για τις βιομηχανίες της ντόπιας και ξένης αμυντικής βιομηχανίας. Στήνεται νέο πλέγμα βάσεων σε όλα τα Βαλκάνια

Οι βάσεις των Αμερικανών αναβαθμίζονται και η Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη αναγορεύεται σε πολιτικοστρατιωτικό και οικονομικό ορμητήριο.
Τίθεται το ερώτημα: Για ποιους δουλεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;
Με ποιανού την εντολή αποφασίζει να εμπλέξει επικίνδυνα τη χώρα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις;

Σας είπε μήπως ο λαός, γίνετε «κώλος και βρακί» με τους Αμερικανούς και τα γεράκια του ΝΑΤΟ και δεν το πήραμε χαμπάρι; Ο ελληνικός λαός, πριν 3 χρόνια δεν έδωσε καμία εντολή στην κυβέρνηση να ναρκοθετήσει τη ζωή του, ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ, οι κάθε ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κυβερνητικά εξαπτέρυγα. Από πού, λοιπόν, αντλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση να δώσει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών; Ακόμη και από αυτή τη λεγόμενη αριστερά που επικαλείται -έτσι λένε- εντολή δεν πήρε.

Για το ΚΚΕ, το πού θα καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο επικίνδυνος είναι, ήταν δεδομένο και ενημέρωσε έγκαιρα το λαό.

Κατανοούμε ότι και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ταγμένος ήταν, αλλά σήμερα ξεπέρασε εαυτόν.

Να λοιπόν, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της κυβέρνησης, αποκαλύπτεται ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ή γράψτε αλλιώς ΔΗΣΥ, Ποτάμια και ρυάκια, δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να λοιπόν σήμερα που στο «Balkan Express του ΝΑΤΟ», σε αυτόν τον αιματοβαμμένο συρμό του, συνταξιδεύουν οι πολιτικές και στρατιωτικές συμμαχίες με τους γύπες και τα όρνια που θρέφονται μόνο με το αίμα των λαών, με τις ευλογίες και τη συμμετοχή όλων όσων το ΝΑΤΟ και την ΕΕ προσκυνούν.

Η κυβέρνηση για όλες τις δουλείες, με γάντια και χωρίς γάντια, μυστικές συμφωνίες και διγλωσσία, αναγορεύεται σε σχολαρχείο υποκριτικής και αναλαμβάνει ρόλους που επιθυμεί αστική τάξη.

Πότε «βαποράκι», πότε «μεντεσές», πότε «ντελάλης» και πότε ατζέντης των συμφερόντων της αστικής τάξης, έχει ρόλο στη δουλειά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, στην ανεργία θα βγουν όταν όλα θα έχουν πάρει το δρόμο τους και θα έρθουν οι άλλοι κλακαδόροι της ανάπτυξης, «πατριδόφρονες», λες και στα μέτωπα των πολέμων δεν ματώνει η εργατική τάξη και τα παιδιά της, αλλά ματώνουν «οι σάπιες ιδέες».

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι στην πράξη, συμμετοχές σε τέτοιους σχεδιασμούς υποσκάπτουν την εθνική κυριαρχία, η οποία αποτελεί κίνδυνο για επαναχάραξη συνόρων στην περιοχή και σφαγεία για τους λαούς, είναι επικίνδυνος πρώτα και πάνω από όλα για το λαό και τη χώρα του.

Σήμερα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την εργατική τάξη και το λαό, παρά η επαγρύπνηση. Η πάλη για την απεμπλοκή από τα σχέδια του πολέμου.
Στο μέτρημα της νίκης ή της ήττας, χαμένοι ήταν πάντα οι λαοί, στο μέτρημα των πολέμων, κερδισμένη βγήκε πάντα η πλουτοκρατία.

Αν πρέπει να πολεμήσουμε, δεν θα μπούμε ποτέ κάτω από καμία ξένη σημαία, παρά μόνο κάτω από τη σημαία της ταξικής πάλης, ενάντια στο κεφάλαιο που στήνει πολέμους, μοιράζει χώρες, σφάζει λαούς για να αβγαταίνουν τα πλούτη του.

Αεροπεζοναύτης

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου