Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

«Άρτος και θεάματα»…




Της Κάλι Καρά

Πλημμύρισαν τα δελτία ειδήσεων με πρίγκιπες και πριγκιπέσσες. Πόσο ελληνικό αίμα τρέχει στις φλέβες του Βρετανού πρίγκηπα, τι συνολάκι φορούσε η πριγκιπέσσα, ποιο ήταν το μενού του επίσημου γεύματος στο προεδρικό μέγαρο, πόσα κουλούρια έφαγαν και τι καφέδες ήπιαν στη διάρκεια της βόλτας τους στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν μάθαμε αν στην αρμαθιά των παρασήμων που κρέμονταν στο πέτο του γαλαζοαίματου υπήρχε και αυτό στο οποίο πρωτοστάτησε η χώρα του, το αιματοκύλισμα στην πλατεία Συντάγματος το Δεκέμβρη του '44 ή το πρόσφατο από τους βομβαρδισμούς στη Συρία...

Η πριγκιπέσσα επέλεξε και όχι τυχαία, να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στη μονή Καισαριανής, διάβασε σε μαθητές «Χάρι Πότερ» -και όχι βέβαια την ιστορία των 200 και του Σουκατζίδη-, με τη χωρίς αιδώ παρουσία και της υπουργού Πολιτισμού της «πρώτης φοράς αριστερής» κυβέρνησης του τόπου!


Και εκτός από τους πρίγκιπες, γέμισε και η Eurovision τις οθόνες μας. Ατελείωτος τηλεοπτικός χρόνος στα παρασκήνια, στα στοιχήματα, στις συνεντεύξεις στις «λαμπερές» παρουσίες και στις αναλύσεις για τα αποτελέσματα του ημιτελικού και τα προγνωστικά του τελικού!

Μέσα σε τόσο «άρτο και θεάματα», πού να χωρέσει η τόσο σημαντική εκδήλωση του ΚΚΕ για την Πυρασφάλεια και τη Δασοπροστασία στην έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, όπου ήδη εκδηλώθηκαν οι πρώτες πυρκαγιές, όταν τα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, η λαϊκή περιουσία και η ανθρώπινη ζωή παραμένουν απροστάτευτα. Με δύο μόνο φράσεις του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ ξεμπέρδεψε η κρατική τηλεόραση γι' αυτήν την εκδήλωση.

Δεν χρειάζονται πολλές και βαθυστόχαστες αναλύσεις από τους εργαζόμενους. Ο «άρτος και τα θεάματα» διαχρονικά εξυπηρετούν τους στόχους της εκάστοτε άρχουσας τάξης. Σήμερα, ο σκοπός είναι ο εφησυχασμός του λαού και η προσπάθεια να καταπιεί αμάσητα τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη λαμπρή «μεταμνημονιακή εποχή και μέλλον», τη «δίκαιη ανάπτυξη» και την επικίνδυνη αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής προπαγάνδα.

Με οργάνωση σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση να περάσει στην αντεπίθεση, με στόχο ο λαός να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας και τα κλειδιά της οικονομίας.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου