Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Φτάνει πια η κοροϊδία , 16 χρόνια είναι πολλά




Ανακοίνωση
Ταφικός Τύμβος Μικρής Δοξιπάρας –Ζώνης
 
 
 
‘Εξι (6) πρωθυπουργοί πέρασαν και οι υποσχέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες
 

Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε  να επανέλθουμε στο ζήτημα της κατασκευής μουσείου για τη στέγαση,  προστασία και ανάδειξη  των ευρημάτων του ταφικού τύμβου Μικρής Δοξιπάρας –Ζώνης  του  Δήμο Ορεστιάδας. 
 
 Από το 2002 που η αρχαιολογική  σκαπάνη  έφερε στο φως τα εντυπωσιακά ευρήματα  του τύμβου πέρασαν 16 χρόνια, πέρασαν  6 πρωθυπουργοί  (Σιμίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαδήμος,  Σαμαράς, Τσίπρας ) και  οι υποσχέσεις τους για την κατασκευή ενός μουσείου παραμένουν ανεκπλήρωτες και  τα ανεκτίμητης αξίας ευρήματα  παραμένουν με προσωρινά προστατευτικά στέγαστρα από ξύλο και νάιλον και φυσικά υφίστανται τη φθορά του χρόνου.
 
Ακόμα σήμερα εξακολουθεί να μην υπάρχει ξεναγός, συντηρητής και οι μόνιμοι φύλακες από 8 έμειναν 4   το δε οδικό δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα η επισκεψιμότητα  να είναι περιορισμένη.
 
Οι ευθύνες όλης της Διοικητικής Πυραμίδας,  Κυβερνήσεων , Περιφέρειας και Τοπικής Διοίκησης,  είναι τεράστιες,  οι υποσχέσεις τους  αποδείχτηκαν ψεύτικες.
 
Καμιά λοιπόν επανάπαυση,  16 χρόνια υπομονής  είναι πολλά.  
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να κάνουν δική τους υπόθεση την ανάδειξη των ευρημάτων του ταφικού τύμβου διεκδικώντας :
 
ü  Το διορισμό του απαραίτητου  μόνιμου προσωπικού ( φύλακες , ξεναγοί, συντηρητές, κλπ).  
 
ü  Την άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της κατασκευής του μουσείου.
 
ü  Τη  βελτίωση του οδικού δικτύου.
 
 

1/8/2018
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας
 





 
Οι εικόνες είναι προσθήκη του blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου