Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακύκλωση ψεύδους και συκοφαντίας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα






Από Panos στο Σεπ 6, 2018 Διεθνή
 
Η απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα δεν έχει τελειωμό. Επανέρχεται στην θεωρία ότι η Κούβα συνειδητά επιτέθηκε εναντίον Αμερικάνων διπλωματών με αδιευκρίνιστα μέχρι τώρα μέσα και “προκάλεσε” κώφωση, ιλίγγους και διάσειση σε τουλάχιστον 22 και σε μέλη των οικογενειών τους. Σε μια θεαματική κίνηση η κυβέρνηση του Τραμπ απέσυρε τους περισσότερους  διπλωμάτες της από την Αβάνα, απέλασε 15 Κουβανούς και κατάργησε την βίζα για Κούβα. Οι ενέργειες του Τραμπ εντάσσονται στο συνολικό εμπάργκο που εξασκείται εναντίον της Κούβας με σκοπό να γονατίσει οικονομικά και ηθικά τον κουβανέζικο λαό και την Επαναστατική κυβέρνηση. Οι καταδίκες που κάθε χρόνο υφίσταται η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάθε χρόνο στον ΟΗΕ δεν είναι ικανές να σταματήσουν το αμόκ εκδίκησης που έχει πιάσει τον ιμπεριαλισμό από τότε που ο λαός της Κούβας επέλεξε την επανάσταση.



Τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ  για να κρατήσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο θέμα επικεντρώνονται στα αμφιλεγόμενα επιχειρήματα που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σχετικά με τα «περιστατικά» που υπέστησαν οι διπλωμάτες των ΗΠΑ στην Αβάνα, και ανακυκλώνουν ένα ψέμμα.

Έτσι τώρα μια από τις παλιές θεωρίες για τις πιθανές επιπτώσεις των μικροκυμάτων αναδύεται πάλι σε άρθρο στους New York Times και αναφέρεται σαν νεα, με ανύπαρκτους μάρτυρες και γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης παρουσίας οχημάτων που έκαναν κύκλους γύρω από τις διπλωματικές κατοικίες που θα μπορούσαν να εκπέμπουν κύματα που ενδεχομένως και να προκαλούν βλάβη στον εγκέφαλο.
 Η αβάσιμη αυτή θεωρία ανακυκλώνεται και από τα διεθνή συγκροτήματα του Τύπου που λειτουργούν σαν παπαγαλάκια των ΗΠΑ.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις στην «Γκράνμα» στις 4 Σεπτέμβρη, ο Κάρλος Fernández de Cossío, διευθυντής στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκρινίζει ότι η τελευταία θεωρία σχετικά με επίθεση μικροκυμάτων δεν μπορεί να εξηγήσει τα συμπτώματα που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ισχυρίζεται ότι οι Αμερικάνοι διπλωμάτες έχουν και με τον καιρό έχει χάσει την αξιοπιστία της.

“Άρχισαν με τη θεωρία των ηχητικών επιθέσεων που δεν μπορούσε να αντέξουν στην ανάλυση από την επιστημονική κοινότητα και τις αστυνομικές έρευνες που έγιναν και από τις δύο χώρες. Στη συνέχεια κατέφευγαν σε μια υπόθεση σχετικά με μια επίθεση με ιόντα που απορρίφθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων”.

Για αρκετούς μήνες τώρα,  μιλάνε για διάσειση εγκεφάλου, χωρίς να έχει συμβεί κάποια διάσειση και αυτό αποδίδεται μόνο σε τέσσερις διπλωμάτες» συνεχίζει ο Cossío. Ο Κουβανός διπλωμάτης σημειώνει ότι ούτε τα αποδεικτικά στοιχεία είναι διαθέσιμα για την υποστήριξη της τελευταίας θεωρίας ούτε οποιαδήποτε επιστημονικά στοιχεία μπορούν να τεκμηριώσουν και να δικαιολογήσουν τα συμπεράσματα.



«Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι αυτό που οι επιστήμονες της Κούβας και η κυβέρνηση έχει πεί από την αρχή: η ύπαρξη των επιθέσεων είναι ψευδής και η κυβέρνηση των ΗΠΑ το γνωρίζει αυτό πολύ καλά, δεδομένου ότι είχε πολλές ευκαιρίες για να το αποδείξει άσχετα αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και άλλες χώρες διατηρούν το ψέμα», επαναλαμβάνει.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επιτρέψει πρόσβαση της Κούβας στο ιατρικό ιστορικό των «ασθενών», δεν έχουν αναφερθεί σε προηγούμενες ασθένειες που μπορεί να είχαν ή έχουν εξετάσει κοινά συμπτώματα, που είχαν αυτοί οι άνθρωποι, που ίσως θα μπορούσε να εξηγήσει σε κάποιο βαθμό τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Δεν υπήρξε καμία επίθεση ή σκόπιμη πράξη ενάντια σε κάποιον από αυτούς τούς διπλωμάτες και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το ξέρει. Η χρήση του όρου «επίθεση» υπονοεί μια εσκεμμένη πολιτική που αντανακλά σε μια προκαθορισμένη ατζέντα και βλάπτει τις δύο χώρες», συνέχισε ο Cossío. «Δεν υπάρχει θεωρία χωρίς αποδείξεις που να μπορεί να αντέξει σε δημόσια και επιστημονική διερεύνηση στην πάροδο του χρόνου. Θα καταρρεύσει από μόνη της, όπως πραγματικά συνέβει τώρα. Είναι αδύνατον να αποδειχθεί κάτι που δεν συνέβει και οι ΗΠΑ το ξέρουν» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου