Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Περνά Οδηγίες επικίνδυνες για τις λαϊκές ελευθερίες




Τη μία μετά την άλλη ενσωματώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις αντιδραστικές και επικίνδυνες για τις λαϊκές ελευθερίες Οδηγίες της ΕΕ, που διαμορφώνουν έναν πολυπλόκαμο μηχανισμό φακελώματος και χαφιεδισμού.

Ηδη προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2016/681 της ΕΕ για τις «υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών», που έχει κατατεθεί ως νομοσχέδιο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οπως αναφέρεται πολύ χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση, «οι χρήσεις των PNR (Μητρώο ονόματος επιβάτη) είναι κυρίως οι ακόλουθες: α) εκτίμηση κινδύνου των επιβατών και ταυτοποίηση των "αγνώστων" προσώπων, δηλ. των προσώπων για τα οποία δεν υπάρχει προς το παρόν καμία υποψία, αλλά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις αρχές επιβολής του νόμου».


Το νομοσχέδιο βρίσκεται σε επίπεδο αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής και χτες έγιναν δύο διαδοχικές συνεδριάσεις, με την πρώτη να αφορά τη γνώμη των εξωκοινοβουλευτικών φορέων. Εκεί, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Γιαννόπουλος, ο οποίος είναι και αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά ότι «θεωρούμεθα όλοι εν δυνάμει ύποπτοι. Εγώ, αν ταξιδέψω από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, θεωρούμαι εν δυνάμει ύποπτος».

Στη συνεδρίαση επί των άρθρων που ακολούθησε, η ΝΔ εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για την καθυστέρηση της κυβέρνησης να ενσωματώσει την αντιδραστική Οδηγία, ενώ πέρα από κάποιες τυπικές ενστάσεις και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ήταν σύμφωνα με το περιεχόμενό της, επιφυλασσόμενα για την ψήφο τους για την Ολομέλεια.

Το ΚΚΕ καταψήφισε και κατήγγειλε το νομοσχέδιο. Οπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του, Σταύρος Τάσσος, η συλλογή και χρήση των δεδομένων γίνεται «ακόμη κι αν δεν υφίσταται η οποιαδήποτε υπόνοια για τη διάπραξη του οποιουδήποτε αδικήματος, αρκεί απλώς το γενικώς νοούμενο ενδεχόμενο "ενδιαφέρον" των αρχών! Πρακτικά δηλαδή, όλοι οι επιβάτες είναι καταρχήν ύποπτοι, γι' αυτό και συλλέγονται από αυτούς τόσο αναλυτικά δεδομένα! Αν αυτό δεν είναι καταστρατήγηση ακόμη και στοιχειωδών κανόνων προστασίας της ελευθερίας και της προσωπικότητας των ανθρώπων, τότε τι είναι;».

Φακέλωμα για την προστασία «στρατηγικών υποδομών»
Ταυτόχρονα, στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε χτες η Οδηγία 2016/1148/ΕΕ, σχετική «με μέτρα για υψηλό κοινό επίπεδο ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ενωση», που κατατέθηκε ως νομοσχέδιο από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Αφορά την ασφάλεια συστημάτων δικτύου και πληροφοριών, με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ανταλλαγής πληροφοριών, κυρίως σε κλάδους στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο, όπως του εμπορίου, των μεταφορών, της Ενέργειας, του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος. 
Προβλέπει συστήματα και σύσταση αρχών για την «κυβερνοασφάλεια», δίνοντας τη γενική εποπτεία στο υπουργείο Αμυνας και τις Ενοπλες Δυνάμεις.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι υπερψήφισαν το νομοσχέδιο. Η Ενωση Κεντρώων δήλωσε «παρών», ενώ η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο επισήμανε ότι η Οδηγία συντάχθηκε από την ΕΕ για λογαριασμό των ευρωενωσιακών μονοπωλακών ομίλων «στον ανηλεή ανταγωνισμό τους με άλλα ανταγωνιστικά μονοπώλια, άλλων ιμπεριαλιστών κρατών - αμερικανικά, κινεζικά, ρωσικά», φέρνοντας και ανάλογα παραδείγματα, όπως το ΝΑΤΟικό πρόγραμμα HELON, «που έχει στόχο να καταγράφει την ηλεκτρονική κίνηση σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Σημείωσε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις διατάσσονται κατά τέτοιον τρόπο ώστε να υπερασπίζονται τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό, λειτουργία και κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και να υπηρετήσουν τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα», ενώ «η εξεταζόμενη Οδηγία μεταξύ άλλων προβλέπει τη στρατιωτικοποίηση των υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας μέσω του ΥΕΘΑ» και σε στενή διασύνδεση με τις αρμόδιες υπηρεσίες ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ριζοσπάστης   Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018

3 σχόλια:

  1. .... πρέπει να Τελειώνουμε με Δαύτους!

    .... πρέπει να Τελειώσουμε Δαύτους!

    ΑΥΤΟΣ Ο "ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ" ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΑΥΤΗ Η ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΩΡΑΝΤΖΑ που ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ... ΚΚΕεσωτερικού ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ "ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ" ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΛΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ (!!!) ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ... ΤΡΟΪΚΑΣ!!!

    ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΕΙΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ/ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΤΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ CIA/ΚΚΕεσωτερικού ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ (ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ) MERDE ΚΑΙ ΣΤΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ) SCHEIßE!!! ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ/ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ"/ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΆΛΛΑ ΤΖΟΜΠΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ" ΟΥΤΕ ΤΗΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΖΑΚΙΔΩΝ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ"!!!

    ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ "ΣΧΟΛΗΣ"...(ΣΑΣ Αφήνουμε να Συλλογιστείτεαι!)!


    ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΠΟΥ "ΠΑΙΖΩΝΤΑΙ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ!!! ΚΑΙ ΟΙ "ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ" ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ/TV/ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ... ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ!!!

    .... ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΥΤΕ ΒΛΑΚΕΣ.... αλλά ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΓΚΙΑΟΥΡΙΔΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ... "ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή