Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

«Δίπολα»...


Παίρνοντας τη σκυτάλη από τα άλλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν το περιεχόμενο και τη σημασία της αντιπαράθεσης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, η «Αυγή» ήρθε χτες να βάλει το κερασάκι στην τούρτα: Αναπαράγοντας δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑίων συνδικαλιστών, μιλά για... «ψεύτικο δίπολο ΠΑΜΕ και Παναγόπουλου - Κιουτσούκη». Τα μπερδέψατε παιδιά! Δικοί σας κολλητοί είναι αυτοί που κάνετε τώρα πως δεν τους ξέρετε (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ). Μαζί οργιάσατε στις νοθείες και στο απευθείας μπάσιμο εργοδοτών στα συνδικάτα (με τους ΣΥΡΙΖΑίους να διακρίνονται ιδιαίτερα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων), μαζί επιχειρούσατε να επιβάλετε σιγή νεκροταφείου, μεταξύ άλλων καταψηφίζοντας με πάθος τις προτάσεις για γενική απεργία, όταν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα μάχονταν για κατώτατο μισθό 751 ευρώ και κλαδικές ΣΣΕ για όλους, αλλά και όταν η κυβέρνηση έφερε και ψήφισε την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου. Μαζί κλείνατε τα μάτια όταν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ κατάγγελλαν ότι τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών. Μαζί αρνιόσασταν όλες τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα τη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Το πραγματικό δίπολο, λοιπόν, αφού... σας απασχολεί, είναι ανάμεσα στο πραγματικό εργατικό κίνημα που παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, συστατικό μέρος του οποίου αποτελούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

... και «εξισώσεις»
 
Οσο για το... ξάφνιασμα της «Αυγής» που το ΠΑΜΕ, όπως και όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι πλέον, «κάνουν τη φοβερή εξίσωση» και ταυτίζουν την υπουργό Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, με τον προκάτοχό της, Γ. Βρούτση, για να μη λέμε πολλά πολλά, θα τους συνιστούσαμε να ξαναδούν τα θερμά συγχαρητήρια που έσπευσε να της δώσει ο ίδιος ο Γ. Βρούτσης, καθώς μετά από 4 χρόνια πιστής εφαρμογής του αίσχους του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τυράκι λίγες δεκάδες ευρώ η σημερινή κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή τον άθλιο μνημονιακό νόμο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη μόνιμη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό, όπως και για τη μόνιμη συμπίεσή του με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου!

Αναθάρρησε
 
Αναθάρρησε, λέει, ο πρωθυπουργός από το «πανευρωπαϊκό κίνημα των νέων για την κλιματική αλλαγή», χαρακτηρίζοντάς το «μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας»... Ετσι είπε στην «ανοιχτή συζήτηση με νέους», που διοργάνωσε προχτές ένας από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα. Βέβαια, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός ...αναθαρρούσε, ρητορεύοντας για τη «διαφύλαξη των αξιών της ΕΕ» και για άλλα παρόμοια, χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα διαδήλωναν ενάντια στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνησή του για το Λύκειο. Και μπορεί να έκανε ότι δεν είδε αυτές τις μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις, που αποτελούν την πραγματική ελπίδα, πρόλαβε όμως να κάνει υποδείξεις, π.χ. προς τους νέους αγρότες, να απέχουν από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική που τους τσακίζει και να στραφούν σε ποιοτικά προϊόντα, όπως την κάνναβη! Σάπιες δηλαδή ιδέες, με σάπιο ευρωενωσιακό περίβλημα, πασπαλισμένες με «προοδευτική» λογοκοπία. Κάμποσοι λόγοι για να γυρίσει μαζικά η νεολαία την πλάτη στην κυβέρνηση που υπονομεύει το μέλλον και τα δικαιώματά της.

Μόνο τίτλοι
 
Τον κίνδυνο για «σύγχυση, ανασφάλεια δικαίου και οπισθοδρόμηση» επισήμανε ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, όσον αφορά διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την «ισότητα των φύλων», που ψηφίστηκε χτες. Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι μια σειρά διατάξεις καλύπτονται ήδη από τη νομοθεσία, προειδοποιώντας για την πιθανότητα να προκαλέσουν σύγχυση. Σχολιάζει επίσης το γεγονός ότι το νομοσχέδιο «αναμειγνύει το φύλο, ως λόγο διάκρισης, με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, που καλύπτονται από ιδιαίτερο νόμο (Ν. 4443/2016)», πράγμα που επίσης «δημιουργεί σύγχυση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων, τόσο των κανόνων που αφορούν την ισότητα των φύλων, όσο και εκείνων του Ν. 4443/2016». Εκτός από τις προβλέψεις, αναφέρεται και σε παραλείψεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «δεν αναφέρονται ως διακρίσεις με βάση το φύλο η λιγότερο ευνοϊκή μεταχείριση λόγω οικογενειακής κατάστασης, εγκυμοσύνης ή μητρότητας και η παρενόχληση ή σεξουαλική παρενόχληση», ενώ δεν γίνεται αναφορά «στη γονική άδεια ως μέσου προώθησης της ουσιαστικής ισότητας των φύλων». Οι «παραλείψεις» βέβαια και ο κίνδυνος να δημιουργηθεί «σύγχυση», είναι μια αμελητέα πλευρά του νομοσχεδίου, που ενσωματώνει κατευθύνσεις της ΕΕ για τις γυναίκες και κάθε άλλο παρά προωθεί την ουσιαστική «ισότητα». Οπως και να 'χει, όμως, οι «ενστάσεις» μιας οργάνωσης γυναικών, που κάθε άλλο παρά «αντιπολιτεύεται» την κυβέρνηση και την ΕΕ, επιβεβαιώνουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κοροϊδέψει τις γυναίκες, πίσω από βαρύγδουπους τίτλους και διακηρύξεις.




Ριζοσπάστης   Τετάρτη 20 Μάρτη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου