Βγήκαν χθες οι Ευρωπαίοι Επίτροποι και έριξαν μαύρο δάκρυ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βομβάρδισαν οι εμπόλεμοι στον εμφύλιο της Λιβύης. Καταδίκασαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, τη βία, το πόλεμο. Καθάρισαν. Λες και δεν ξέρουν πως ο πόλεμος ήταν εξ αρχής βρομοδουλειά των μελών τους και της ίδιας της ΕΕ. Πως στην εμφύλια βία διάφορα κράτη διάλεξαν παράταξη και την ενισχύουν, περιμένοντας να κλείσουν ενεργειακές συμφωνίες. 

Κάνουν πως δεν ξέρουν πως η ίδια η ΕΕ επιχορηγεί, στηρίζει και τροφοδοτεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και τα σκλαβοπάζαρα, μέσα από διάφορες συμφωνίες «επαναπροώθησης» μεταναστών. Όταν όλα αυτά είναι τόσο γνωστά, πώς μπορούν αυτοί οι ηγέτες της ΕΕ να βγαίνουν δημόσια να δηλώνουν «συγκλονισμένοι»; Πείτε καλύτερα πως είναι στα «τέτοια» σας! Πείτε απλά «ας ψοφάνε», εμείς έχουμε άλλα συμφέροντα! Πείτε την αλήθεια γιατί δεν αντέχουμε να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή τη μαζική κοροϊδία! Τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα Ευρωπαίοι Επίτροποι. Μη μας λερώνετε και εμάς.


Πηγή: Χαραυγή/ Παλμ

Αναζητούσαν την ελπίδα για ζωή

Τουλάχιστον 44 μετανάστες σκοτώθηκαν και πάνω από 130 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό ενός κέντρου μεταναστών στην Ταζούρα, 16 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης. Στο κέντρο αυτό βρίσκονται εδώ και μήνες εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κυρίως από αφρικανικές χώρες, που άφησαν τα σπίτια τους αναζητώντας στην Ευρώπη την ελπίδα για ζωή.

Ρεσιτάλ υποκρισίας ΕΕ

Την ίδια ώρα που τα κράτη μέλη της ΕΕ ευθύνονται όχι μόνο για την αποσταθεροποίηση της Λιβύης αλλά και για υποδαύλιση του εμφυλίου, ενώ η ίδια η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ αφορά την «επιστροφή» προσφύγων στο σφαγείο της Λιβύης, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φ. Μογκερίνι και οι Επίτροποι Αβραμόπουλος και Χαν «προειδοποιούν» με κοινή δήλωση που εξέδωσαν χθες ότι «η συγκλονιστική και τραγική επίθεση σε ένα κέντρο κράτησης (μεταναστών) στην Τρίπολη είναι μια υπενθύμιση του ανθρώπινου κόστους της σύγκρουσης στη Λιβύη, καθώς και της τρομακτικής και ευάλωτης κατάστασης των μεταναστών», ζητώντας τον τερματισμό της «βίας κατά των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών».