Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Πετρούπολη: Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!



Οι μεν ψάχνουν τρόπους που θα αποτελέσουν τον δούρειο ίππο τους για να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη και τις συνδρομές και οι δε ψάχνουν τρόπους να αποκτήσουν ξανά αντιμνημονιακή αίγλη. Και οι δύο κοροϊδεύουν τον λαό της Πετρούπολης.

Γεγονός Νο1 (23 Ιουνίου 2019): Ο νέος δήμαρχος, Στέφανος Βλάχος, δήλωσε πως η «κατάσταση του Δήμου είναι άκρως αποθαρρυντική, τόσο σε οικονομικό επίπεδο… όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες».

Γεγονός Νο2 (10 Ιουλίου 2019): Η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος της νέας διοίκησης, Χρυσάνθη Παχίδου, αναφέρθηκε στο κολυμβητήριο της πόλης. Εκτός από την άθλια εκδήλωση ρατσισμού που έκανε υποστηρίζοντας πως είναι λαϊκισμός να παρέχεις δωρεάν το κολυμβητήριο στα ΑΜεΑ και στα ΚΑΠΗ (!), ισχυρίστηκε ακόμα πως η προηγούμενη διοίκηση έχει φέρει το κολυμβητήριο στα όρια της χρεωκοπίας.


Γεγονός Νο3 (11 Ιουλίου 2019): Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, Μανόλης Μπουσούνης, εγκάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ επειδή σχεδιάζει να περάσει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, επισημαίνοντας πως με αυτόν τον τρόπο οι δήμοι «οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο» και στην «ιδιωτικοποίηση των πάντων». Ανέφερε μάλιστα πως αυτό «θα οδηγήσει σε μονιμοποίηση του φόρου».

Πρώτη επισήμανση: Ο Στέφανος Βλάχος είναι αυτός που είχε εκλεγεί δήμαρχος το 2002 στην Πετρούπολη, υποστηριζόμενος από τον Συνασπισμό και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2014 «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ψήφισε ΝΔ. Όλα τα κόμματα που έχει στηρίξει έχουν πρωτοστατήσει στην εφαρμογή μέτρων που ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι από το 2010 μέχρι σήμερα. 

Δεύτερη επισήμανση: Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Μανόλη Μπουσούνη, έχει υπερψηφίσει τον Κλεισθένη, τον νόμο που περιλαμβάνει την μετατροπή κοινωνικών υπηρεσιών σε υπηρεσίες ανταποδοτικότητας. Γι’ αυτόν τον νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν μάλιστα πως «συνιστά ιστορική δημοκρατική τομή». Όσον αφορά τώρα τον ΕΝΦΙΑ, είναι ο ίδιος ΕΝΦΙΑ που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν πως θα καταργούσε.

Οι μεν, λοιπόν, ψάχνουν τρόπους που θα αποτελέσουν τον δούρειο ίππο τους για να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη και τις συνδρομές και οι δε ψάχνουν τρόπους να αποκτήσουν ξανά αντιμνημονιακή αίγλη. Και οι δύο κοροϊδεύουν τον λαό της Πετρούπολης.

Συμπέρασμα: Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου