Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Με εκδήλωση - συναυλία δόθηκε το σύνθημα για πανκινητοποίηση ενόψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ (VIDEO -ΦΩΤΟ)

 

Από τη σημερινή εκδήλωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ 
 Από τη σημερινή εκδήλωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Με την εκδήλωση - συναυλία που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο πάρκο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δόθηκε το σύνθημα για πανκινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων, χωρίς ούτε ώρα χαμένη, με στόχο την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι ταξικές δυνάμεις ήδη δουλεύουν εντατικά με στόχο η μεγάλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη να αποτελέσει μαχητική αγωνιστική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Επόμενος σημαντικός σταθμός, θα είναι η σύσκεψη συνδικαλιστών, σωματείων, που προγραμματίζεται στις 5/9, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ για την οργάνωση της πάλης με αιχμή το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και πάλη, στην απεργία, το δικαίωμα στη δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

Η εκδήλωση

Η σημερινή εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία του Λ. Στολτίδη στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ, και στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο που ετοίμασε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για ένα υλικό που συμπυκνώνει την πείρα από τα 20 χρόνια δράσης του ΠΑΜΕ και περιγράφει την απάντηση που πρέπει να δοθεί σήμερα απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Δείχνει τα αποτελέσματα της «δίκαιης ανάπτυξης» και το δρόμο που πρέπει να βαδίσει η εργατική τάξη, ο λαός. Με συντονισμένη οργάνωση και αγώνα, να μπει μπροστά στη μάχη για τη μετατροπή του συνδικαλιστικού κινήματος σε πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, σε δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους.


 
Ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μεταφέροντας το κάλεσμα σε αντεπίθεση σημείωσε: «Οι νέοι νόμοι της ΝΔ δείχνουν καθαρά ποιος είναι ο φόβος και ο τρόμος τους. Και δεν είναι άλλος από την ταξική οργάνωση των εργαζομένων, τα σωματεία τους, οι διεκδικήσεις, η απεργία.

Δεν είναι μικρό πράγμα να αναγκάζεις το σύστημα τους να παίρνει μέτρα θωράκισης. Είναι αποτέλεσμα σκληρής και αποτελεσματικής δουλειάς από μέρους μας. Δείχνει τι τους πονάει, τι είναι ικανό να τους εμποδίσει, να τους κάνει να υποχωρήσουν κάποιες φορές. (...) Είναι καθήκον μας στις νέες συνθήκες να γίνουν όλα αυτά κτήμα όλο και περισσότερων. Να καταλάβουν ότι η κρατική καταστολή, οι νέοι νόμοι δε στοχεύουν στον αέρα. Στοχεύουν σε αυτό που αποδεδειγμένα έχει αποτελέσει όρο ενδυνάμωσης του κινήματος, αποτελεσματικότητας του κινήματος, φόβος μη πάρει πιο μαζικά χαρακτηριστικά. Τελικά είναι φάρος για τη δουλειά μας, για το που πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια μας και πρέπει να πούμε ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να το κάνουμε.

Σε όλα αυτά και σε όλα όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, οργανώνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση».

Αναφερόμενος στη δουλειά των σωματείων το επόμενο διάστημα, τόνισε: «Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις που αποτελούν μειοψηφία σε χώρους δουλειάς και σε κλάδους δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο. Να αξιοποιήσουν κάθε δυνατή μορφή ενημέρωσης των εργαζομένων. Να σχεδιάσουν την παρέμβαση σε πολύ περισσότερους χώρους δουλειάς από ότι έως τώρα.

Να μην αφήσουμε την περίοδο που ακόμη είναι μέσα στο πλαίσιο της χαλαρότητας να δώσει στις παρεμβάσεις και τις δράσεις χαρακτήρα τυπικό.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, έχουμε, είναι φανερό, πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να βάλουμε σε κίνηση, πολύ κόσμο που εκδηλώνει και ενδιαφέρον συμμετοχής αλλά και έχει πολλές δυνατότητες που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί για τη δουλειά και την παρέμβαση των συνδικάτων. Οι εκδηλώσεις, οι κινητοποιήσεις, όλες τις δράσεις οι επιμέρους και οι κεντρικές είναι η καλύτερη ευκαιρία να ανοίξει η κουβέντα, με ατομικές συζητήσεις, με συσκέψεις, με ανοιχτές μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Είναι σίγουρα επίπονο, χρονοβόρο, είναι ασφαλής τρόπος να θέσει ευρύτερες δυνάμεις σε δραστηριότητα. Πρέπει και με αφορμή αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό να αφήσουμε πίσω και οριστικά αν γίνεται αδυναμίες στο σχεδιασμό της δουλειάς, στον καταμερισμό σε όσο περισσότερους γίνεται, στην υλοποίηση του σχεδιασμού με τη χρήση όλων των δυνατών μέσων και μορφών.

Η εργατική τάξη συναγωνιστές και συναγωνίστριες έχει το βλέμμα στραμμένο επάνω μας, δεν περιμένει κάτι από αλλού, αναγνωρίζει το ρόλο μας, μας χρεώνει ευθύνες. Να εντείνουμε την προσπάθεια ώστε να την εμπνεύσουμε έτσι ώστε να μπει μαζικά στον αγώνα και να βάλει τους δικούς της όρους στη ζωή της».

Και κατέληξε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ θα βρει απέναντι το εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Θα βρει απέναντι τους κλάδους και τον αγώνα για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων. Θα βρει το λαϊκό κίνημα απέναντι στους πλειστηριασμούς, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τους αντιλαϊκούς φόρους.

Κανένας νόμος δε θα σταθεί εμπόδιο στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, κανένας νόμος δε θα βοηθήσει τα ηγετικά τσιράκια των εργοδοτών στη ΓΣΕΕ να επιβάλουν την υποταγή και το συμβιβασμό, κανένας νόμος δε θα επιβάλει τον έλεγχο στη λειτουργία των συνδικάτων από το κράτος, κανένας νόμος δε θα απαλλάξει τους εργοδότες από τον ταξικό συνδικαλιστικό πόλο στο εργατικό κίνημα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. 

Η συναυλία

Η εκδήλωση, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το ΕΚΘ, για να συνεχιστεί με συναυλία - λαϊκό γλέντι, από το μουσικό σχήμα του ΠΑΜΕ που παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με εργατικά και λαϊκά τραγούδια.












902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου