Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

46η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Καταθέσεις στεφάνων από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 Στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ, ταυτόχρονα, στην είσοδο της σχολής, συγκεντρωμένα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έπαλλαν την ατμόσφαιρα με συνθήματα.

Το στεφάνι του ΚΚΕ κατέθεσε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, ενώ το στεφάνι της ΚΝΕ κατέθεσε ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Στη συνέχεια, η Θ. Καπέτη δήλωσε:

«Το Πολυτεχνείο μας καλεί να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στη συμμετοχή και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Μας καλεί να οργανώσουμε, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας, ζώντας σε άθλιες συνθήκες. Να απομονώσουμε όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού. Μας καλεί επίσης να διαδηλώσουμε ενάντια στη κρατική καταστολή και στο δόγμα "νόμος και τάξη". Μαζικά, μαχητικά στους αγώνες που έρχονται και που θα είναι ακόμα πιο μεγάλοι και με μεγαλύτερη διάρκεια, με πείσμα, αφοβία και τόλμη, όπως το Πολυτεχνείο μας δίδαξε, να ανοίξουμε το δρόμο για την κοινωνία που πραγματικά μας αξίζει να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας».

Ακόμα, ο Θ. Σγούρος δήλωσε:

«Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, από την επέτειο του Πολυτεχνείου, στέλνουμε μαζικό, μαχητικό αντιφασιστικό μήνυμα, ότι οι λαοί μπορούν να τα καταφέρουν με τη νεολαία, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ακόμα και στον πιο αρνητικό συσχετισμό. Είναι ελπιδοφόρες όλες οι προσπάθειες που γίνονται και οι κινητοποιήσεις τόσο στο μαθητικό, όσο και στο φοιτητικό κίνημα το τελευταίο διάστημα, αλλά και οι κινητοποιήσεις σε όλο το κόσμο, από τη Χιλή, τη Βολιβία. 
Πιστεύουμε ότι τώρα μπορούν να δυναμώσουν αποφασιστικά οι προσπάθειες μέσα στο νεολαιίστικο κίνημα, έτσι ώστε να εκφραστούν μαζικοί μαχητικοί αγώνες για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών. Αγώνες που θα ανοίξουνε τη διέξοδο για την οριστική λύση των προβλημάτων, ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κεφαλαίου που τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα στο όνομα της ανάπτυξης. Ο λαός και η νεολαία μπορούν να τα καταφέρουν».

Προηγουμένως, στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο αντιπροσωπείες από το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974, την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, την ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και πλήθος εργατικών σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων, όπως και το Συντονιστικό Μαθητών Θεσσαλονίκης.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου