Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Στρατηγέ, είπες τη μισή αλήθεια!



Του Αεροπεζοναύτη

Σε ένα πόλεμο, λένε οι σοβαροί στρατιωτικοί, οφείλεις να ξέρεις να μπαίνεις και να ξέρεις να βγαίνεις. Επίσης οφείλεις να γνωρίζεις ότι «ο πόλεμος, είναι συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα» όπως πολύ σωστά διατύπωσε ο Πρώσος στρατηγός, θεωρητικός του πολέμου Κλαούζεβιτς, αλλά ήταν η μισή αλήθεια.

Όπως και να έχει ο πόλεμος, επιβάλει δια πυρός και σιδήρου, τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας και κατά επέκταση τις επιθυμίες των οικονομικών συμφερόντων, τις οποίες στηρίζουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται το αστικό σύστημα. Βλέπε σε εναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αν χρειαστεί και όλοι μαζί, όπως στην παρούσα φάση με την ψήφιση στη Βουλή της «Αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας αλλά και της κύρωσης του αγωγού φυσικού αερίου East Med μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ


Έτσι βλέπουμε ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών, αλλά και των ενεργειακών δρόμων έχουν μετατρέψει τα τελευταία 20 χρόνια τη Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο, σε ένα απέραντο σφαγείο, που δεν πρόκειται "πουλάκι να σταθεί". Κράτη διαμελίστηκαν, λαοί ξεριζώθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Και άλλοι στο δρόμο για να σωθούν πνίγηκαν στο δρόμο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Άνθρωποι, γυναίκες και παιδιά εξευτελίζονται στο καταχείμωνο στα λασπόνερα τις Μόρια, με την χρηματοδότηση μάλιστα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι φωτιά που ξερνάνε σήμερα οι καπιταλιστές σε βάρος των λαών, είναι προάγγελος ολοκαυτώματος, που όποιος λαός εμπλακεί, αμφιβάλλω ότι θα βγει ακέραιος. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι καπιταλιστές, όταν πρόκειται για την διασφάλιση της κερδοφορίας τους, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Η ηθική δεν είναι μέρος της φύσης τους. Τα κέρδη και μόνο αυτά, ορίζουν την δράση τους!

Άρον – άρον έσυραν την Ελλάδα στην υπογραφή και επέκταση της «Αμυντικής Συμφωνίας ΗΠΑ – Ελλάδας, με αντικειμενικό σκοπό, να ενισχύσουν γεωστρατηγικά το πλέγμα της στρατιωτικής διασφάλισης και υποστήριξης των ενεργειακών πηγών, αλλά και των ενεργειακών δρόμων, σε ένα πεδίο που εκτείνεται από τη Βαλτική, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή και τον Περσικό κόλπο και σαφώς τη Μεσόγειο, συσσωρεύοντας τέτοια δύναμη πυρός, που έχουμε να δούμε από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, εφόσον λοιπόν διασφάλισαν την αμυντική συμφωνία, με την ψήφο των αστικών κομμάτων, (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) με το καλημέρα του νέου χρόνου στις 2 Γενάρη 2020, η ΝΔ υπέγραψε την κοινή συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει: «Αγωγός ειρήνης και συνεργασίας των λαών της Μεσογείου. Δεν είναι απειλή για κανέναν» που πρακτικά σημαίνει, ότι ακόμη και οι ίδιοι φοβούνται για απρόσμενες εξελίξεις και πιθανές εμπλοκές, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Έτσι κι αλλιώς, το επάνω χέρι το έχουν οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αγγλίας, χωρών που κατευθύνουν το χωροφύλακά τους, το ΝΑΤΟ σε επεμβατικές δράσεις στη Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή και στις άλλες περιοχές.

Από την άλλη και αυτή η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med, πρακτικά, κλείνει το μάτι για συμμετοχή στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Αίγυπτο και σαφώς και προς την Τουρκία. Δίνοντας το στίγμα στην τελευταία, ότι από εδώ περνάει ο δρόμος της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Ο Κλαούζεβιτς, δεν πρόσθεσε, ως ευφυής στρατιωτικός, ότι ο πόλεμος γίνεται για τα κέρδη. Αυτό, το άφησε σε εμάς γιατί απλά επιβεβαιωνόταν στα πεδία των μαχών, εκεί όπου αναχωρούν τα παιδιά της εργατικής τάξης και της φτωχής αγροτιάς που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, παρά μόνο καλούνται να δώσουν τη ζωή τους για ξένα συμφέροντα και ξένες σημαίες.

902gr

1 σχόλιο:

  1. Ύποπτο έως Υπουλο το Αρθρο Σας!

    ΔΙΟΤΙ:

    Τί Εστί "Πολιτική";

    Είναι "Πολιτική": Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι γμσμε;;

    ΌΧΙ!! ΚΎΡΙΟΙ ΥΠΟΠΤΟΕΞΥΠΝΑΚΙΔΕΣ!

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΈΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ (Μεταξύ των Αλλων) ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

    Δηλαδή: Ο Πόλεμος της Τροίας να έγινε για τα "μάτια" της Ελένης και τα χυσιά του Πάρη;;;

    ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ!!!

    ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΛΕΝΙΝ ΑΝΑΦΕΡΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΛΑΟΥΣΕΒΙΤΣ!!!

    Εσείς κύριοι αρθρογράφοι έχετε σχέση με την πραγματικότητα και με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΏΣ ΕΝΝΟΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή