Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Κάλεσμα για τη μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία στις 7 ΑπρίληΑΠΟΦΑΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», στην σημερινή, δια περιφοράς, συνεδρίασή της και παίρνοντας υπόψη το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών  και της εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος, αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή των μελών της στις αγωνιστικές παρεμβάσεις στήριξης των αιτημάτων  του Υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Με βάση την απόφασή της αυτή, μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, την Τρίτη  7 Απρίλη 2020, παγκόσμια ημέρα Υγείας, θα βρεθούν στο πλάι-πλάι με τα σωματεία του υγειονομικού προσωπικού και των εργαζομένων τον ιδιωτικό και τον Δημόσιο τομέα και θα διεκδικήσουν:

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού.

·       Άμεση και πλήρη επίταξη, χωρίς όρους, των κλινικών, των κρεβατιών ΜΕΘ, του εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

·       Επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. (για όλους τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας)

·       Την ένταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ( ΠΦΥ),  με τον απαραίτητο εξοπλισμό και πλήρη στελέχωση, στο σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας, για να αποσυμφωρηθούν τα νοσοκομεία.

·       Το άνοιγμα όλων των μονάδων υγείας που έκλεισαν οι Κυβερνήσεις στην Θεσσαλονίκη.

Η Διοίκηση του σωματείου καλεί όλους τους συνταξιούχους να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας που προτείνουν οι επιστήμονες, αλλά να μην λησμονούν πως για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι μονάδες υγείας, οι αποκλειστικές ευθύνες ανήκουν σε όλες τις Κυβερνήσεις της χώρας, ότι για την κατάστασή αυτή ευθύνονται όλοι εκείνοι που μετέτρεψαν τα Νοσοκομεία σε Ανώνυμες Εταιρείες, που μετέτρεψαν τις υπηρεσίες  υγείας και το φάρμακο σε πανάκριβα εμπορεύματα, αυτοί που χαρακτήριζαν μαξιμαλιστικούς τους πολύχρονους αγώνες των υγειονομικών, αλλά και των συνταξιούχων, για αποκλειστικά Δημόσιο σύστημα Υγείας, όλοι εκείνοι που σήμερα προβάλουν την «ατομική ευθύνη» σαν το κυρίως φάρμακο για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Είναι αποκλειστική ευθύνη όλων αυτών που μόλις προχτές χαρακτήριζαν τους συνταξιούχους  «ανεύθυνους» και «απαράδεκτους», για την παρουσία τους έξω από τις Τράπεζες, ενώ ήταν δική τους η υποχρέωση και η ευθύνη να πάρουν μέτρα για την με άλλο τρόπο απόδοση των συντάξεων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού έξω από αυτές. 

Τους καλεί σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να μην μπει σε «καραντίνα» η δράση των σωματείων και οι αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις , να μην αποτελέσει το οικονομικό κόστος της αντιμετώπισης της  πανδημίας αφορμή για νέες περικοπές στις συντάξεις  μας, να μην μετατραπεί σε ευκαιρία για την Κυβέρνηση και τους εργοδότες, να μονιμοποιήσουν  τα «έκτακτα μέτρα»  που πάρθηκαν. ( αναστολή των ΣΣΕ, επέκταση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και μείωση των μισθών κατά 50%, καθιέρωση της επέκταση της τηλεργασίας, απαγόρευση των συγκεντρώσεων κλπ).

Επίσης στέλνει μήνυμα προς την Κυβέρνηση, ότι το συνταξιουχικό κίνημα και στην Θεσσαλονίκη θα παραμείνει στις επάλξεις του αγώνα και συνεχίσει να διεκδικεί την υλοποίηση όλων του των αιτημάτων.
                                     
                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου