Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Μη και πουν κακή κουβέντα...


  Πηγή: Associated Press

Εδώ και μία βδομάδα, όλος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα και την οργή του στη βαρβαρότητα του αμερικανικού κράτους. Οι εικόνες από τις ΗΠΑ καθηλώνουν. Ο αποτροπιασμός απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ και η αλληλεγγύη προς τον αμερικανικό λαό, που παλεύει να ανασάνει, εκφράζονται σε όλο τον κόσμο με διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις, μηνύματα αλληλεγγύης κ.ά. Το πώς γίνεται η πολιτική συζήτηση στη χώρα μας σε όλα τα ΜΜΕ, το πώς και αν τοποθετούνται τα κόμματα για όσα γίνονται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, προσφέρουν αρκετά συμπεράσματα. Θα σταθούμε μόνο σε δύο «θεματάκια» που ...βγάζουν μάτι.


Το ένα έχει να κάνει με όσα λένε στα social media οι ντόπιοι ακροδεξιοί λάτρεις του Τραμπ, που αναπαράγουν όλο τον ρατσιστικό βόθρο, όπως ότι «οι μαύροι είναι εγκληματίες by nature» (ούτε ο Μένγκελε δεν τα έλεγε έτσι!) από λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που λειτουργούν πάντα «παράλληλα» με τη ΝΔ. Βγάζουν σπυριά βλέποντας τις εικόνες διαδηλωτών να μην υποχωρούν απέναντι στη βία της αστυνομίας, των μυστικών υπηρεσιών, της Εθνοφρουράς. Καλά κάνουν και περαστικά τους...

Είναι όμως και κάποιοι άλλοι που έχουν πιει το αμίλητο νερό... αν και λαλίστατοι άλλες φορές. Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποστηρικτές του στα social media. Χτες βγήκε μία ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ -μία βδομάδα μετά τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ- που δειλιάζει ακόμα και να πει το όνομα του Αμερικανού προέδρου ή να καταδικάσει την αμερικανική κυβέρνηση. Καλά, εντάξει, δεν περιμέναμε από τη νεολαία του κόμματος που υπηρέτησε το σύστημα ως «κυβερνώσα αριστερά» να αναφερθεί στον καπιταλισμό και τη σαπίλα του συστήματος, που στην ισχυρότερη χώρα του κόσμου έχει καταδικάσει εκατομμύρια στην ανεργία, στην έλλειψη στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης, με χιλιάδες νεκρούς από κορονοϊό, ενώ προσφέρει καταστολή και ρατσισμό. Αλλά ούτε καν αναφορά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ;

Και εντάξει, παλιότερα ήταν οι «Δημοκρατικοί» και ο «φίλος τους» Ομπάμα... Σήμερα όμως; Γενικά κάποια «πολιτική ηγεσία» και η «προσπάθεια συγκάλυψης από τα ΜΜΕ» φταίνε για την κρατική καταστολή και τις δολοφονίες Αφροαμερικανών; Αυτά καταγράφονται στην ανακοίνωση της -ανυπόληπτης ακόμα και για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε δήλωση Τσίπρα για την κατάσταση στις ΗΠΑ, στην οποία επίσης δεν κάνει αναφορά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ!

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο θα μπορούσαν να πουν για να μην καρφώσουν τον... «διαβολικά καλό» Τραμπ. Δεν ξέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν κυβέρνηση οι ΗΠΑ; Δεν ξέρουν ότι οι δολοφονίες Αφροαμερικανών είχαν και έχουν συνέχεια στο αμερικανικό κράτος και πριν με Δημοκρατικούς και τώρα με Ρεπουμπλικάνους; Δεν ξέρουν ότι αυτήν τη στιγμή δολοφονούνται διαδηλωτές γιατί δεν αντέχουν άλλο την κρατική βία, τον ρατσισμό, τη φτώχεια; Ρητορικές οι ερωτήσεις. Τα γραμμάτια και τα διαπιστευτήρια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ΗΠΑ και την κυβέρνησή τους τώρα μάλλον ξεπληρώνονται.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου