Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ


Πίσω από τα εγκλήματά τους βρίσκεται η ναζιστική ιδεολογία και οργάνωση
 
 
Τάγμα εφόδου υπό τον αρχηγό
Τάγμα εφόδου υπό τον αρχηγό
Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη βραδιά που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή. Μια εγκληματική πράξη, με φυσικό αυτουργό τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ενταγμένη στην οργανωμένη και καθοδηγούμενη δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης. Είχε προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη. Ενώ στην ίδια περιοχή, στο Πέραμα, οι ναζί είχαν εξαπολύσει δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στις 12 Ιούνη 2012.
 
Η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (γιος εργάτη της Ζώνης και γνωστός στον χρυσαυγίτη Μιχάλαρο, γιατί είχε δουλέψει στη Ζώνη κάποιο διάστημα) ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου. Δολοφονήθηκε από το στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης στη Νίκαια Γ. Ρουπακιά με άμεση συνέργεια των ταγμάτων εφόδου. Χρυσαυγίτες της τοπικής είδαν τον Π. Φύσσα στην καφετέρια, ενημέρωσαν την οργάνωση και συγκεντρώθηκε το τάγμα εφόδου. Πριν, συγκροτημένα και πειθαρχώντας στην εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, είχαν πάει στην ΤΟ Νίκαιας και είχαν εξοπλιστεί με ρόπαλα, σιδερογροθιές, στιλέτα, ενώ τους δόθηκαν και σχετικές οδηγίες.


Επιθέσεις ενταγμένες στη συνολική εγκληματική δράση της οργάνωσης
 
Ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας
Ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας
Η δολοφονική επίθεση οργανώθηκε, «με τηλεφωνήματα και μηνύματα», από το μηχανισμό της ναζιστικής οργάνωσης. Ξεκάθαρα αποδείχθηκε από το υλικό της δίκης ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος και τον έψαχνε η ναζιστική οργάνωση («το ψάχναμε το μπαστάρδι τόσο καιρό», αναφέρεται σε ηχητικό ντοκουμέντο από το στέλεχος της ΧΑ Αποστόλου). Το ότι αυτές οι επιθέσεις είναι βασικό «πολιτικό» εργαλείο της ναζιστικής οργάνωσης δεν το συνομολογεί μόνο ο αρχηγός με δηλώσεις του τύπου «ελπίζουν ένας χρυσαυγίτης να σφάξει έναν ξένο για να ανατρέψουν το πολιτικό κλίμα. Εχουν χάσει την μπάλα γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα φτάσει 15 και 20% η ΧΑ», αλλά και σε συνομιλίες το στέλεχος της ΧΑ Αποστόλου, πρόεδρος του δουλεμπορικού σωματείου στη Ζώνη, ακούγεται να λέει ότι «καλά του έκανε» (ο Ρουπακιάς του Φύσσα, που τον δολοφόνησε), καθώς και ότι ο Ρουπακιάς έκανε «κάτι καλό για το κόμμα», δηλαδή για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Επίσης, σε σχετικό βίντεο ο αρχηγός, Ν. Μιχαλολιάκος, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα σε σχετική συνέντευξη, στις 26/9/2013, υπερασπίζεται την ΤΟ της Νίκαιας και διαψεύδει ότι έκλεισαν τα γραφεία της ή ότι κατέβηκαν οι πινακίδες της...

Σημαντικό στοιχείο που προκύπτει επιπρόσθετα από τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου είναι η εκ των προτέρων ενημέρωση του ιεραρχικά ανώτερου οργάνου (π.χ. περιφερειάρχη - βουλευτή). Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των χρυσαυγιτών και της ηγεσίας τους διακόπτονται το χρονικό διάστημα της επίθεσης και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και συνεχίζονται μετά, με κύρια την κλήση μεταξύ Ι. Λαγού και αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Ο μαφιόζικος τρόπος με τον οποίο έδρασαν, επίσης, θυμίζει τη δολοφονική επίθεση ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα (κι εδώ μεταξύ άλλων έχουμε μηνύματα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ, «τους μακελέψαμε» κ.λπ.). Αναδείχθηκε επίσης από την ακροαματική διαδικασία το οργανωμένο σχέδιο επίθεσης το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από διαφορετικές κατευθύνσεις, με τις τακτικές αποδυνάμωσης του αντιπάλου με 2 - 3 κύματα συνεχών επιθέσεων, τον εγκλωβισμό του στόχου, το άνοιγμα του κλοιού μόλις κατέφθασε ο Ρουπακιάς, το επαγγελματικό χτύπημα κατευθείαν στην καρδιά και τις φωνασκίες και ύβρεις των λοιπών χρυσαυγιτών στο απέναντι πεζοδρόμιο που ενίσχυαν τους επιτιθέμενους ως μια ενιαία ομάδα.

Σωματεία και φορείς του Πειραιά σε κινητοποίηση ενάντια στη ΧΑ
Σωματεία και φορείς του Πειραιά σε κινητοποίηση ενάντια στη ΧΑ
Οτι τα άτομα που απάρτιζαν την οπλισμένη ομάδα, το τάγμα εφόδου, είχαν κοινό σκοπό το βράδυ της δολοφονίας, απαντήθηκε χαρακτηριστικά και από τον χρυσαυγίτη δολοφόνο Ρουπακιά: «Ο άνθρωπος (αναφέρεται στον Φύσσα) πιθανόν σκέφτηκε ότι πάμε να τον περικυκλώσουμε γιατί κάποιοι τον κυνήγησαν. Η παρέα με τα μηχανάκια - οι χρυσαυγίτες. Αλλοι πήγανε στην Κεφαλληνίας, άλλοι πήγανε ευθεία σε μια πυλωτή. Και μάλλον υπέθεσε (βλέποντας το αυτοκίνητο) ότι πάμε να τον περικυκλώσουμε».

Τάγματα εφόδου έτοιμα να τελέσουν εγκληματικές πράξεις
 
Αξίζει να τονιστεί ακόμη μια φορά ότι από τις καταθέσεις των μαρτύρων στη μεγάλη αυτή δίκη και από τα συντριπτικά στοιχεία των ηχητικών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, βίντεο, τις φωτογραφίες και τους σκληρούς δίσκους των χρυσαυγιτών επιβεβαιώνεται πως η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει με άμεσο και ευθύ τρόπο από την ίδια την ιδεολογία της και πως τα εξεταζόμενα εγκλήματα τελέστηκαν για την εφαρμογή των σκοπών της.

Αποδείχθηκε ότι πίσω από τα εγκλήματα που τέλεσαν στελέχη και μέλη της βρίσκεται η ίδια η ναζιστική ιδεολογία και οργάνωση. Αυτή η ιδεολογία είναι που οπλίζει το χέρι των χρυσαυγιτών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές. Η ύπαρξη μιας μόνιμης στρατιωτικοποιημένης δομής ένοπλων μελών στο κέντρο της Χρυσής Αυγής, τα γνωστά τάγματα εφόδου, που είναι έτοιμα να τελέσουν εγκληματικές πράξεις κατ' εντολή των ανωτέρων τους, είναι αδιαμφισβήτητη. 
Επικεφαλής και απόλυτος κυρίαρχος είναι ο αρχηγός, Ν. Μιχαλολιάκος (ενδεικτικά αναφέρουμε παρουσία ναζιστών βουλευτών σε εγκληματικές ενέργειες της οργάνωσης, π.χ. στο «Συνεργείο» αλλά και του ίδιου του αρχηγού Μιχαλολιάκου, π.χ. στο παλιό Εφετείο, την κάλυψη και ενίσχυση των μελών της και των εγκληματικών τους ενεργειών με γκεμπελικές μεθόδους κ.ά.).
Αναφέρουμε επιπλέον και ενδεικτικά από τα αποδεικτικά στοιχεία ότι οι Καζαντζόγλου, Μιχάλαρος, Ρουπακιάς ήταν όλοι μέλη της οργάνωσης ΧΑ, στρατιώτες της οργάνωσης. Ολοι μαζί ήταν ένα τάγμα που εκπαιδευόταν στη Νέδα (2011) στη χρήση πολεμικών όπλων, με εντολή Λαγού και ορκίζονταν αιώνια πίστη στον αρχηγό. Αναγνώστηκε στο δικαστήριο το πρόγραμμα που περιλάμβανε σκοποβολή, ασκήσεις με φούμο, προβλήθηκε το βίντεο της ορκωμοσίας στη Νέδα, επιδείχθηκαν φωτογραφίες εξάσκησης στο μποξ, από τον Τσακανίκα, φωτογραφίες από τις νυχτερινές κατασκηνώσεις στη Σαλαμίνα, όπου επίσης λάμβανε χώρα σωματική εκπαίδευση. Η ένταξη στη ΧΑ σήμαινε εκπαίδευση στα όπλα, κατήχηση στον εθνικοσοσιαλισμό, στην πειθαρχία και την ιεραρχία, τήρηση των εντολών. Οσον αφορά τα όπλα των μελών των ταγμάτων εφόδου, είδαμε μαχαίρια, ρόπαλα, γκλομπ, σιδερογροθιές κ.ά. Είδαμε τα όπλα της ηγεσίας, περίστροφα, πυροβόλα (σκληρός δίσκος της Ουρ. Μιχαλολιάκου, εκπαίδευση των χρυσαυγιτών). Επιβεβαιώθηκαν επίσης ο μισανθρωπικός και ρατσιστικός χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης, οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα (π.χ. ο ανεκτικός έως προκλητικός ρόλος αστυνομικών στη δολοφονία Φύσσα ή η συμπόρευση της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους και τους εφοπλιστές στη Ζώνη του Περάματος για το χτύπημα του ταξικού σωματείου και του ΠΑΜΕ). Το 2012 υπενθυμίζεται ότι πριν από την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες ο Ι. Λαγός στη γνωστή του δήλωση δεν έκανε λόγο μόνο γι' αυτούς αλλά και για το ΠΑΜΕ. Από το 2013 και μετά η παρουσία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στη Ζώνη (χώρο οικονομικής και πολιτικής ισχύος) γίνεται από τους ναζιστές βουλευτές. Ολα συμπυκνώνονται στην έκφραση «η Ζώνη θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής».

Υπάρχει λοιπόν κεντρικό ενδιαφέρον και στόχευση να κάνουν κουμάντο στη Ζώνη και να εξοντώσουν έναν μεγάλο ιδεολογικό τους αντίπαλο, τους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Στο στόχαστρο είναι το ίδιο το σωματείο: «Τα βαπόρια φεύγουν και για την ανεργία φταίνε οι αγώνες των εργαζομένων, οι απεργίες, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ (αυτό το μοτίβο υιοθέτησε η ΧΑ από τους εργοδότες)». Επιπρόσθετα, αν κατάφερναν να επιβληθούν επί ενός μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού τους αντιπάλου θα έστελναν μήνυμα παντοδυναμίας. Είναι χαρακτηριστικά και τα όσα επισημάνθηκαν από την Πολιτική Αγωγή της οικογένειας Φύσσα: «Αν ο Ρουπακιάς δεν είχε συλληφθεί επιτόπου (λίγο πριν πεθάνει τον έδειξε ο Παύλος Φύσσας) κουμάντο και στο Κερατσίνι θα έκανε ο χρυσαυγίτης. Αυτό θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή από τη δολοφονία Φύσσα. Θα είχε περάσει στην κοινωνία ότι όποιος αντιστέκεται στη Χρυσή Αυγή συντρίβεται, δολοφονείται (...)».

Ολα αυτά, να τονιστεί, αναδείχθηκαν ξεκάθαρα από την ακροαματική διαδικασία κι ας αποσιωπήθηκε και διαστρεβλώθηκε από την εισαγγελική πρόταση το τεράστιο αποδεικτικό υλικό για να αναπαραχθούν από την εισαγγελέα Αδ. Οικονόμου οι ισχυρισμοί της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και διά στόματος Κασιδιάρη ότι «η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής», όσο και ο ισχυρισμός του αρχηγού Μιχαλολιάκου ότι «η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής - πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής!»...

Σημειωτέον, 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι ναζιστές της ΧΑ συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.


Π. Καζ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου