Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Αναμένεται πρόβλημα στα σχολεία λόγω της μεταδοτικότητας

 

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ «Δ»

 

2.500 παιδιά νόσησαν με COVID σε μια βδομάδα, προειδοποιεί η επιστημονική κοινότητα

 

  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

«Με το πρώτο, δεύτερο και τρίτο κύμα είχαν νοσήσει 3.000 παιδιά. Τώρα που η μετάλλαξη αυτή είναι πολύ μεταδοτική στα παιδιά ιδιαίτερα, είχαμε την προ-προηγούμενη βδομάδα 2.500 παιδιά μόνο σε μια βδομάδα. Οσα είχαμε σε 18 μήνες τα είχαμε σε μια βδομάδα, επομένως η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη, ο κίνδυνος να πάθει το παιδί κάτι υπάρχει, είναι 15%». Τα στοιχεία αυτά ανέφερε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Α. Κωνσταντόπουλος.

Οπως εκτίμησε, «θα ανοίξουν τα σχολεία αλλά μέσα σε βραχύ χρονικό διάστημα θα νοσήσουν τόσα πολλά παιδιά που θα αρχίσουν να προβληματίζονται και να συζητάνε κατά πόσο πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή να κλείσουν, και γι' αυτό λέω ότι το πρόβλημα θα υπάρξει τέλος Οκτώβρη - αρχές Νοέμβρη».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα ενίσχυσης των ελάχιστων νοσοκομείων Παίδων, τα οποία ασφυκτιούν κάτω από τις ελλείψεις προσωπικού, που ξεπερνούν το 50% των οργανικών θέσεων, και όπου η αναμονή τους χειμερινούς μήνες - προ πανδημίας - για ιατρική εξέταση στα Επείγοντα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 8 ώρες. Επιπλέον, δεν παίρνει ούτε ένα μέτρο ώστε να μην κλείσουν για τρίτη σχολική χρονιά τα σχολεία - «κλουβιά», από την Πρωτοβάθμια μέχρι και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και να μη νοσήσουν παιδιά και οικογένειες.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου