Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

«Κόκκινες γραμμές»

 

  Πηγή: Associated Press

 

Αναλύσεις επί αναλύσεων, συνεντεύξεις και γραφήματα επιστρατεύουν τα αστικά μέσα για να αναλύσουν τα οφέλη της πρόσφατης συμφωνίας με τη Γαλλία. 

Η κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός της μηχανισμός «ξεπερνάνε εαυτόν» για να εξηγήσουν το πώς δήθεν η συμφωνία «αλλάζει τα δεδομένα» και τις «ισορροπίες», στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. 

«Ξεχνάνε» βέβαια να πουν για ποιόν και προς τα που αλλάζουν αυτά τα «δεδομένα» από τις κάθε φορά συμφωνίες της αστικής τάξης, τις λυκοφιλίες, τους εξοπλισμούς, με στόχο την αναβάθμιση των συμφερόντων της την περιοχή. Ότι το «ζύγι» σταθερά έχει τους λαούς χαμένους. 

Κάνουν την τρίχα τριχιά για την ερμηνεία της τάδε παραγράφου της συμφωνίας και για το αν δήθεν «νομικά κατοχυρώνει» τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά «καταπίνουν την κάμηλο», τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που υπαγόρευσαν και αυτή τη συμφωνία: Αυτά που μετατρέπουν τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο, κάνουν το λαό μας στόχο των ανταγωνιστών και μαζί υπονομεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα που τα παζαρεύουν στα ιμπεριαλιστικά τραπέζια. 

Εδώ δίνει «τα ρέστα του» και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τώρα δηλώνει πως «προβληματίζεται» αν θα ψηφίσει τη συμφωνία που ο ίδιος ως κυβέρνηση προετοίμασε, αν δεν δοθούν «εγγυήσεις» ότι η Γαλλία θα... διασφαλίσει την ελληνική ΑΟΖ και ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει δυνάμεις στο Σαχέλ χωρίς απόφαση της ΕΕ. 

Έφτασε ο εκπρόσωπός του να λέει πως… ήταν άλλο οι αποστολές ελληνικών δυνάμεων στο Κόσσοβο και το Αφγανιστάν, γιατί εκεί υπήρχαν αποφάσεις του ΝΑΤΟ! Αυτές οι αποφάσεις που διέλυσαν τα Βαλκάνια και τη Μ. Ανατολή, για τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που ξερίζωσαν λαούς και έγιναν το «πάτημα» για τα νέα επεισόδια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. 

Τόσο «προοδευτική» είναι η συζήτηση περί «ανταλλαγμάτων» από τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες, που χύνει πιο μέσα το δηλητήριο ότι ο λαός και η αστική τάξη βρίσκονται στο ίδιο καράβι, ότι με μια καλύτερη διαπραγμάτευση τα ιμπεριαλιστικά σχέδια μπορεί να βγάλουν κερδισμένο το λαό. Παλιά τους τέχνη κόσκινο των ΣΥΡΙΖαίων που έφτασαν να παρουσιάζουν τις συμφωνίες με τον Τραμπ και τη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών… αντιιμπεριαλισμό. 

Κανένα «αντάλλαγμα» δεν έχει να περιμένει ο λαός από την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, από τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, από τις αποστολές εκτός συνόρων, τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο. Το μόνο που έχει να περιμένει είναι νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αίμα, πολέμους και προσφυγιά. 

Γι' αυτό και πρέπει να τραβήξει τις δικές του «κόκκινες γραμμές» απέναντι στην κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα, τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που υπηρετούν. Να δυναμώσει την πάλη για καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να ξηλωθούν οι ξένες βάσεις, να ακυρωθούν οι συμφωνίες αυτές. Για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου