Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

«Το καλοκαίρι θα καίγεσαι, το χειμώνα θα κρυώνεις και κάθε μήνα θα πληρώνεις»


Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια στην Ενέργεια

 


 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την ακρίβεια στην Ενέργεια αποτελούν επιβεβαίωση της λογικής «Το καλοκαίρι θα καίγεσαι, το χειμώνα θα κρυώνεις και  κάθε μήνα θα πληρώνεις».

Για να διασφαλίζεται η κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων θέλουν ο λαός και οι εργαζόμενοι να πληρώνουν πανάκριβα για υπηρεσίες και αγαθά που θα έπρεπε και θα μπορούσαν να απολαμβάνουν σε πολύ χαμηλή τιμή. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η πολιτική απελευθέρωσης-ιδιωτικοποίησης βασικών και αναγκαίων τομέων όπως η Ενέργεια, που υλοποίησαν όλες οι Κυβερνήσεις, οδηγεί τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση για να θησαυρίζουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι.

Μπροστά στην επέλαση της ακρίβειας και των αυξήσεων που η πολιτική τους έχει προκαλέσει αναδεικνύεται η ανάγκη τα συνδικάτα μαζί με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, το ωράριο και τις συμβάσεις, να φέρουν στο προσκήνιο και τα αιτήματα προστασίας της ζωής και του εισοδήματος των εργαζομένων, όπως το αίτημα για άμεση κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια.

 Π.Α.ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου