Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ Επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες - Καταγγελία του ΚΚΕ Facebook logo

 

 

Νέα φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά εναντίον μεταναστών από το Πακιστάν, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Οκτώβρη, στην πλατεία Αγίας Σωτήρας, επί της Θηβών, στην Παλιά Κοκκινιά. 

Σύμφωνα με καταγγελίες, ομάδα 15 φασιστοειδών που αποτελούσαν τάγμα εφόδου καθώς με μοτοσυκλέτες γυρνούσαν για ώρες στην περιοχή, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν Πακιστανό εργάτη στο κεφάλι με μπουκάλι ενώ εισέβαλαν σε σπίτι άλλων, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, σπάζοντας την πόρτα. 

Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ οι άλλοι δύο Πακιστανοί, γλύτωσαν αφού κατάφεραν να κρυφτούν στην ταράτσα. 

Καταγγελία του ΚΚΕ 

Το νέο περιστατικό, καθώς αντίστοιχες επιθέσεις θρασύδειλων φασιστοειδών έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες και στην περιοχή του Ρέντη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία του Πειραιά να αντιπαλέψουν το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά μέσα από την οργανωμένη πάλη των σωματείων τους και των μαζικών φορέων. Να μπουν εμπόδιο απέναντι σε κάθε προσπάθεια φασιστοειδών να επιτεθούν σε μετανάστες και πρόσφυγες, στους κατατρεγμένους του πολέμου και της αδικίας. Να τους απομονώσουν και να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.

«Υπεύθυνοι για τα βάσανά του λαού και της νεολαίας, δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι εργάτες άλλης εθνικότητας και θρησκείας. Υπεύθυνοι για όσα ζούμε, για την εκμετάλλευση και την αδικία, είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετεί τα κέρδη των αφεντικών και που τους δίνει το δικαίωμα να μας ξεζουμίζουν και να "ξεσαλώνουν" με αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ συμπληρώνει πως οι φασίστες αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά το ρόλο τους ως μαντρόσκυλα του συστήματος, στοχοποιώντας τα θύματα της αδικίας και της εκμετάλλευσης, τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους. Θέλουν να ξελασπώσουν από τις ευθύνες τους, αυτούς που είναι πραγματικά υπεύθυνοι, αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, την εργοδοσία, τα αφεντικά, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει της ζωές μας, παίρνοντας παράδειγμα από τους εργάτες στο λιμάνι του Πειραιά που αυτές τις ημέρες παλεύουν για δουλειά με δικαιώματα και μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να μη θρηνήσουν και άλλο νεκρό συνάδελφό τους».

Υπογραμμίζει επίσης πως ο λαός και η νεολαία πρέπει να καταδικάσουν όσους δίνουν «αέρα στα πανιά» των φασιστοειδών, επιρρίπτει ευθύνες ευθύνες στο αστικό κράτος και την αστική δικαιοσύνη που προκλητικά απελευθέρωσαν το ναζί εγκληματία Πατέλη, πρωτεργάτη των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας και του Πειραιά.

«Καμία ανοχή στους ναζιστές εγκληματίες! Είναι απαράδεκτη η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα που στην εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου έδωσε την άδεια στον φασίστα δημοτικό σύμβουλο – εκλεγμένο με τη Χρυσή Αυγή και νυν συνοδοιπόρο του Κασιδιάρη, να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των ηρώων, γεγονός που αποτράπηκε από τη δυναμική παρέμβαση του λαού του Περάματος» τονίζει και προσθέτει ότι «επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά πως μόνο η δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος μπορεί να συντρίψει το φασισμό – ναζισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία. Και μπορεί να το κάνει ξεριζώνοντας τη μήτρα που τους γεννά, δηλαδή το σύστημα της αδικίας, της φτώχειας, των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που έχει ανάγει σε επίσημη γραμμή τους αυτή των "δύο άκρων" και της εξίσωσης θύτη και θύματος.Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές του Πειραιά, τους χώρους δουλειάς, τις σχολές και τα σχολεία». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου