Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ «Λερναία Ύδρα» είναι η επιχειρηματική δράση στον Αθλητισμό που γεννά τις εγκληματικές συμμορίες

 

 

Όσο τον Αθλητισμό λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αξιοποιώντας τον για οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις, το πρόβλημα θα αναπαράγεται και θα οξύνεται, αλλάζοντας ίσως μόνο τον τρόπο εκδήλωσής του, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιο για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία.

Αναφέρει:

«Η "Λερναία Ύδρα", στην οποία αναφέρθηκαν οι υπουργοί, δεν είναι μόνο ο χουλιγκανισμός, είναι κυρίως η επιχειρηματική δράση στον χώρο του Αθλητισμού που γεννά τις εγκληματικές συμμορίες με οπαδικό μανδύα, αποτελώντας και εκτροφείο της φασιστικής και άλλων μορφών εγκληματικής βίας. Αυτή τη "Λερναία Ύδρα" όχι μόνο δεν την ακουμπούν οι κυβερνήσεις, αλλά τη στηρίζουν κιόλας, γι’ αυτό και παρά τις κατά καιρούς αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο φυτρώνουν συνεχώς "νέα κεφάλια".

Το ίδιο συμβαίνει για μία ακόμα φορά: Από τη μία δοκιμασμένες συνταγές "αυστηροποίησης ποινών", που δεν έλυσαν το πρόβλημα στο παρελθόν και που σε ορισμένες περιπτώσεις ανοίγουν και επικίνδυνα μονοπάτια. Από την άλλη ανάθεση ρόλου θεματοφύλακα στις αθλητικές εταιρείες, δηλαδή "στον λύκο για να φυλάει τα πρόβατα". Και την ίδια στιγμή στο περιθώριο η ανάπτυξη του Αθλητισμού στο σχολείο, στη γειτονιά, η συμμετοχή της νεολαίας σ’ αυτόν, αγνοώντας τις προτάσεις του ΚΚΕ, των μαζικών και επιστημονικών φορέων που αποτελούν αντίβαρο στη σημερινή κατάσταση.

Όσο τον Αθλητισμό λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αξιοποιώντας τον για οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις, το πρόβλημα θα αναπαράγεται και θα οξύνεται, αλλάζοντας ίσως μόνο τον τρόπο εκδήλωσής του».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου