Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΞ με αίτημα καμία εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (ΦΩΤΟ)

 

Με βασικό αίτημα να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές και να να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, της ΕΕΔΥΕ, Φοιτητικών Συλλόγων, της ΟΓΕ, Συλλόγων ΕΒΕ και μαζικών φορέων φώναξαν συνθήματα όπως «Σύννεφα πολέμου και στη γειτονιά μας, συναγερμός παντού για μας και τα παιδιά μας», «Οι βάσεις και το ΝΑΤΟ μπλέκουν το λαό όχι στο νέο μακελειό», «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί», ενώ το πανό που άπλωσαν έγραφε «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο! Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».

Στον αντίποδα και σε μια ακόμη ένδειξη της πραγματικής πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης, το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία της Επιτροπής, προκειμένου να παραδώσει το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Εκ μέρους της Επιτροπής, ο Νίκος Παπαγεωργίου κατήγγειλε το γεγονός, σημειώνοντας πως η πόρτα του υπουργείου είναι κλειστή για τους εργαζόμενους, τα Σωματεία και τους φορείς και ορθάνοιχτη για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Στο ψήφισμά της, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή αναφέρει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαρύτατες ευθύνες. Εμπλέκει τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, επιδιώκει να παίξει τον ρόλο του καλού μαθητή για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα. Μέσω των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο κατά άλλων λαών. Ταυτόχρονα, ο λαός μας στοχοποιείται».

Σημειώνει παράλληλα, αναφερόμενη στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, πως «καταρρίπτονται στην πράξη οι μύθοι ότι ο ρόλος του μπροστάρη στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια μπορεί δήθεν να εγγυηθεί την ασφάλεια, την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα».

Απευθύνει δε κάλεσμα: «Όλοι στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Να μη χρησιμοποιηθεί καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις! Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή προς επικύρωση τη νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, ενώ η Επιτροπή κάλεσε τον λαό να είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε νέα επικίνδυνη εξέλιξη στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου