Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Η «ανεκτικότητα» επειδή «στη χούντα έγιναν κάποιες ακρότητες»!


Μια προκλητική ανάλυση - «μίξερ» του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επιδίωξε να δώσει εξηγήσεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, προχωρώντας – υποτίθεται – σε μια πολιτική ανάλυση. Με ποιον τρόπο; Βάζοντας στο «μίξερ» τον χουλιγκανισμό και τις μολότωφ με τις καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολεία, για να καταλήξει να κάνει λόγο για «ανεκτικότητα» η οποία προήλθε ως «κατάλοιπο» από τη χούντα, επειδή «στη χούντα έγιναν κάποιες ακρότητες»! Σε τέτοιου είδους αναλύσεις, όπως αυτή του κ. Χατζηδάκη, πάντα υπάρχει και η άθλια θεωρία των δύο άκρων.

Ας παρακολουθήσουμε σκεπτικό του:

Το ζήτημα, κατά τη γνώμη του, είναι «τι δεχόμαστε ότι είναι νόμιμο kai ηθικό». Έδωσε κι ένα παράδειγμα: «Η κατάληψη θεωρείται κάτι νόμιμο», ενώ δεν είναι σύμφωνα με το νόμο.  «Εάν δεχόμαστε ότι πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις και στα πανεπιστήμια και στα σχολεία», είπε βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι την παραβατικότητα με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Γνωστή μέθοδος. 

«Έχουμε μια περίεργη ανεκτικότητα ως προς τους νόμους», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης: «Εάν κάποιος κάνει φοροδιαφυγή ορθώς όλοι δεχόμαστε ότι πρέπει να τιμωρηθεί (…)  εάν κάποιος καταφύγει στο πλαίσιο του οπαδικού χουλιγκανισμού σε πράξεις λέμε: “Ε, δεν βαριέσαι νέα παιδιά είναι”. Το ίδιο εάν πετάξει μια μολότωφ στο πλαίσιο της εκδήλωσης κάποιων ακραίων πολιτικών του απόψεων ¨δεν βαριέσαι κτλ”. Είναι κατάλοιπα της χούντας και επειδή στη χούντα έγιναν κάποιες ακρότητες ας τα ανεχθούμε. Ε, ας τα ανεχθούμε, ας τα ανεχθούμε το πράγμα φτάνει εδώ που φτάνει».

Όταν του είπαν πως «στη χούντα έγιναν μόνο ακρότητες», διευκρίνισε: «Μα δεν αθωώνω, λέω ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει ανεκτικότητα σε κάποια πράγματα». Για να συνεχίσει μετά με την άθλια θεωρία των δύο άκρων:  «Αυτό συμβαίνει με αυτούς και στο πολιτικό επίπεδο, είτε από τη μια πλευρά του πολιτικού φάσματος, είτε από την άλλη, την άκρα αριστερά καταφεύγουν σε τέτοιες πράξεις»

Ο κύριος υπουργός μάλλον δεν έχει διαβάσει τις πληροφορίες που δημοσιεύονται (Σε νεοναζιστική ομάδα οπαδών οι φερόμενοι ως δράστες) και δεν τις συμπεριλαμβάνει στην ανάλυση του. Παρ’ όλα αυτά ενοχοποιεί τις διεκδικήσεις φοιτητών, μαθητών κι εργαζομένων, παρουσιάζοντας τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στο όριο της παράβασης των νόμων!  Έτσι, το «άγιο» αστικό κράτος εμφανίζεται σαν μια «πατρική φιγούρα» που ανέχεται από τους νέους διαδηλωτές μέχρι τα εγκληματικά στοιχεία των οπαδικών στρατών νεαρής ηλικίας. Όλα μέσα!  Και τι προτείνει; Να σταματήσει αυτή η «ανεκτικότητα» διότι, λέει, είναι «κατάλοιπο της χούντας», κατά τη διάρκεια της οποίας «έγιναν κάποιες ακρότητες»! «Κάποιες ακρότητες» τα βασανιστήρια των χουνταίων! 

Κύριε Χατζηδάκη, εκτίθεστε, για να αθωωθεί τελικά η περιβόητη… ανεκτική αστική δημοκρατία και δεν τα καταφέρνετε. 

Οι επίμαχες δηλώσεις Χατζηδάκη μετά το πέμπτο λεπτό στο βίντεο: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου