Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Πίσω από τη βιτρίνα των διαφημίσεων για φιλανθρωπίες, κρύβεται η εκμετάλλευση

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Πίσω από τη βιτρίνα των διαφημίσεων για φιλανθρωπίες με χαμογελαστούς εργαζόμενους κρύβεται η εκμετάλλευση, οι απειλές, το κυνήγι του μέγιστου κέρδους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην υπάρχουν πεινασμένοι και άστεγοι» τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε ανάρτησή του στο twitter με αφορμή τη στάση δύο επιχειρήσεων στον κλάδο.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία super market στο Ίλιον φώναξε την αστυνομία και κατέθεσε μήνυση σε μια ηλικιωμένη η οποία έκλεψε φαγητό γιατί … δεν είχε να φάει και αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα! Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, πελάτες του καταστήματος προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό και να μην προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες. Τελικά, η μήνυση αποσύρθηκε, κάτω από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδε email υπεύθυνης ανθρώπινου δυναμικού αλυσίδας βιβλιοπωλείου με το οποίο ζητά από τους θυρωρούς να αποτρέπουν τους αστέγους να κοιμούνται έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του e-mail, το κατάστημα βρέχει το βράδυ τη μοκέτα της εισόδου, προκειμένου να αποτρέψει σε άστεγους να περάσουν τη νύχτα τους εκεί, αναφέρει ότι οι άστεγοι πλέον κοιμούνται πάνω στη βρεγμένη μοκέτα, κάνει λόγο για φύλαξη από επαγγελματίες security, ενώ προειδοποιεί ότι το κατάστημα θα ενεργοποιήσει τη σειρήνα.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου