Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

ΕΕΔΥΕ Καταγγέλλει τις επιθετικές αποφάσεις των Συνόδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

 

Καμία διευκόλυνση για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις!


Τις επιθετικές αποφάσεις των πρόσφατων Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη: «Ερχονται να ρίξουν νερό στον μύλο των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία, φανερώνοντας την παραπέρα κλιμάκωσή τους. Προειδοποιούν για γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση η αποστολή σύγχρονων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, η δημιουργία τεσσάρων νέων ομάδων μάχης (battlegroups) σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Σλοβακία δίπλα στις προηγούμενες στις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία, η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων σε στεριά, θάλασσα και αέρα από τη Βαλτική Θάλασσα μέχρι τη Μεσόγειο, η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών από τις χώρες - μέλη του, που αποφάσισε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ».

Και προσθέτει η ΕΕΔΥΕ: «Η ελληνική κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες, γιατί στηρίζει τις επιθετικές αυτές αποφάσεις. Ενισχύει και επεκτείνει την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, βάζοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας, η μετατροπή της σε ευρωατλαντικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων, η παροχή διευκολύνσεων για τις αμερικανοΝΑΤΟικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, με τα συμφέροντα και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».

Σημειώνει ακόμα ότι «οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την αγορά πανάκριβου αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου και για την επιτάχυνση της λεγόμενης "πράσινης μετάβασης", στο φόντο του μαινόμενου εδώ και έναν μήνα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, φανερώνουν πως μοναδικοί ωφελημένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Στο όνομα της "απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο" προωθείται η παραπέρα εξάρτηση από το αμερικανικό. Οι λαοί ήδη πληρώνουν πανάκριβο το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ την ίδια ώρα ενεργειακές πηγές της χώρας μας, που θα μπορούσαν να παρέχουν επαρκή και φτηνή Ενέργεια για όλο τον λαό, μένουν αναξιοποίητες. Αποκαλύπτεται ότι η λεγόμενη ανάπτυξη για την οποία κάνει λόγο η ΕΕ, και την υπηρετούν διαχρονικά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι προσανατολισμένη στην αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Για τους λαούς σηματοδοτεί περισσότερα βάρη. Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί ήδη πληρώνουν τις συνέπειες του πολέμου μέσω των ανατιμήσεων στην Ενέργεια, της ακρίβειας στα είδη διατροφής, ακόμη και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, της ενεργειακής φτώχειας.

Αποτελεί σήμα κινδύνου η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, που καταγράφεται μέσω του δόγματος της λεγόμενης "στρατηγικής πυξίδας", της προώθησης του ευρωστρατού με δυναμικότητα 5.000 στρατιωτών και της ενίσχυσης της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας (ΚΠΑΑ), φορτώνοντας τον λογαριασμό στις πλάτες των λαών και στοχεύοντας στην ανάπτυξη της ικανότητας της ΕΕ να δρα τόσο αυτόνομα όσο και συμπληρωματικά ως προς το ΝΑΤΟ, οποτεδήποτε το επιτάσσουν τα ευρωενωσιακά συμφέροντα.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, που μυρίζουν μπαρούτι και ταυτόχρονα φορτώνουν τον λαό με μεγαλύτερα βάρη, χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος! Η πραγματική αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής περνά μέσα από το δυνάμωμα της πάλης για να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Για να μην παραχωρείται καμία διευκόλυνση από τη χώρα μας για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Για να μη συμμετέχουν ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε ευρωατλαντικές αποστολές εκτός συνόρων».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου