Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΗΠΑ 8χρονο μαύρο αγοράκι συνελήφθη για ένα σακουλάκι πατατάκια! (VIDEO)

 

Απο το περιστατικό (πηγή: New York Post) 
Απο το περιστατικό (πηγή: New York Post)

 

Συγκλονιστικές σκηνές καταγράφτηκαν στην πόλη Syracuse της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 8χρονο μαύρο αγόρι με την κατηγορία ότι έκλεψε ένα σακουλάκι με πατατάκια.

Παρά τα κλάματα και τις φωνές του αγοριού, οι αστυνομικοί σέρνουν το παιδάκι μέσα στο περιπολικό, ενώ περαστικοί διαμαρτύρονται για τη στάση των αστυνομικών: «Τι κάνεις;», ακούγεται να ρωτά ένας άνθρωπος που τράβηξε σε βίντεο τον αστυνομικό. «Μάντεψε. Μαντέψτε τι κάνω», του απαντάει ο αστυνομικός.

«Εμένα μου φαίνεται πως είναι ένα μωρό. Δεν ξέρω τι κάνεις. Τι συμβαίνει λοιπόν;», λέει στους αστυνομικούς ο περαστικός. Και ένας άλλος αστυνομικός του απαντά πως «έκλεβε πράγματα». Τότε ο άνθρωπος που τραβάει το βίντεο απαντάει: «Και να έκλεψε ένα σακουλάκι πατατάκια, γιατί τον αντιμετωπίζετε σαν δολοφόνο;», ενώ τους λέει να αφήσουν το παιδί ήσυχο και πως θα πληρώσει αυτός για τα πατατάκια.


Ο πατέρας του 8χρονου αγοριού, αφού είδε το βίντεο, δήλωσε ότι θέλει να υποβάλει καταγγελία κατά των αστυνομικών. Ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα, ενώ τόνισε πως ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο περιστατικό γνώριζε το αγόρι...

Από την πλευρά της, η Αστυνομία ανέφερε πως δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του 8χρονου και ότι τον πήγαν στο σπίτι του. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει επίσης ότι το τμήμα εξετάζει τις ενέργειες του αστυνομικού από τις κάμερες ασφαλείας.

(Με πληροφορίες από: «New York Post»)

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου