Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κάνει «μπαλάκι» τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές και ζητάει σιωπητήριο στην κριτική

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Επιστρατεύοντας τη γνωστή καραμέλα της «κλιματικής κρίσης», αλλά και ενοχοποιώντας την «ανθρώπινη αμέλεια» για τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε να αθωώσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής του, η οποία -όπως όλες οι προηγούμενες- ακολουθώντας τη λογική «κόστους - οφέλους» δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας με έμφαση στην πρόληψη.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε πως πρόκειται για μία «αναμέτρηση με την ''κλιματική κρίση'', την οποία δυστυχώς επιδεινώνουν και η ανθρώπινη αμέλεια αλλά και οι συνειδητές εμπρηστικές ενέργειες».

«Γιατί, προφανώς, είναι άλλου τύπου οι δασικές πυρκαγιές σε απάτητους δρυμούς, όπως αυτός της Δαδιάς. Είναι διαφορετικές οι επαναλαμβανόμενες φωτιές σε κτηνοτροφικές ζώνες, όπως στο Ρέθυμνο ή στην Ηλεία. Και άλλα χαρακτηριστικά έχουν οι πυρκαγιές σε περιαστικές περιοχές, όπως η Πεντέλη ή το Σχιστό» είπε, αποσιωπώντας ότι, πέραν των διαφορετικών «χαρακτηριστικών», όλες αυτές οι πυρκαγιές είχαν κάτι κοινό. Δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση για την προστασία των δασικών και άλλων εκτάσεων, γιατί κάτι τέτοιο «κοστίζει» και έρχεται σε αντίθεση με την εμπορευματοποίηση της γης και των δασών που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Αφού έκανε «μπαλάκι» τις ευθύνες σε όλους τους άλλους και δημιούργησε μια «μαγική εικόνα» περί «ενίσχυσης» τάχα της πυροσβεστικής και «καλύτερου συντονισμού», τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταγγελίες των ίδιων των πυροσβεστών, απαίτησε προκλητικά να μπει σιωπητήριο στην κριτική. 

Έτσι, μίλησε με «αγανάκτηση» για τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», οι οποίοι «ασκούν κριτική από απόσταση και ισχυρίζονται ότι τάχα οι φωτιές σβήνουν μόνες τους με κάποιο μαγικό τρόπο», όπως ανέφερε. «Είναι βαθιά προσβολή αυτό, όχι σε εμάς, όχι στην πολιτική ηγεσία, αλλά στους πυροσβέστες στο πεδίο, στους εθελοντές, σε όλους αυτούς οι οποίοι δεν έχουν κοιμηθεί. Υπάρχουν σήμερα πολλοί πυροσβέστες που στις δύσκολες φωτιές, ειδικά στη Δαδιά, δεν έχουν κοιμηθεί βράδια ολόκληρα. Λίγος περισσότερος σεβασμός, λοιπόν, απέναντι σε αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα τα οποία συχνά -από τη φύση τους- ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες» είπε, καπηλευόμενος την αυτοθυσία όλων αυτών που δίνουν μια άνιση μάχη επειδή δεν υπάρχουν τα μέσα, οι υποδομές και το απαιτούμενο προσωπικό. 

Για τα θέματα της ακρίβειας επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί αυτή η αδιέξοδη πολιτική της «επιδότησης των λογαριασμών», η οποία πρακτικά καταλήγει να είναι επιδότηση των ενεργειακών ομίλων, όσο αφήνει στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες που εντοπίζονται στην «πράσινη μετάβαση» και στην απελευθερωμένη αγορά (εμπόριο ρύπων, χρηματιστήριο Ενέργειας κ.α.). 

902gr

1 σχόλιο:

  1. 29 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ SKYPSIMO!!!

    ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ:

    ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΑΛΑ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΗ ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΟΥΣ!!!!

    ΑΥΤΗ Η ΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή