Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Μετέφερε τη φωνή των απεργών της «Μαλατίνα» ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή στην Ολομέλεια (VIDEO)

 

 
 

Τη στήριξή της στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» εξέφρασε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος τόνισε τα εξής:

«Για πάνω από ένα μήνα, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο οινοποιίας "Μαλαματίνα" στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν ένα μαχητικό απεργιακό αγώνα.

Διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των 15 άδικα απολυμένων συναδέλφων τους, ενάντια στις βλαπτικές μεταβολές του καθεστώτος εργασίας τους με ατομικές συμβάσεις, με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, μέσα από τις οποίες η επιχείρηση, της οποίας διαγράφηκε το 55% των χρεών της προς το δημόσιο, ενισχύει περαιτέρω τα κέρδη της.

Απέναντί τους έχουν τις δυνάμεις καταστολής, που στο πλευρό της εργοδοσίας με εντολή της κυβέρνησης, προσπαθούν να τους εκφοβίσουν, με ξύλο και χημικά. Έχουν τους νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, των συλλογικών συμβάσεων, που έχει προσυπογράψει η ΕΕ.

Στο πλάι τους έχουν τους εργαζομένους όλης της Ελλάδας, στο δίκαιο αγώνα για διασφάλιση θέσεων εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα και μισθούς στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, για Συλλογικές Συμβάσεις, για την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων. Γι’ αυτό αντέχουν!

Νίκη στους απεργούς της "Μαλαματίνας", κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, την απεργοσπασία, την κρατική καταστολή».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου