Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Οι “μάχες” της διοίκησης και η … «εκστρατεία εξαπάτησης»

 




 


Περίσσεψε η ξιπασιά της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών και ανέβασε στην ιστοσελίδα του δήμου ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους δημότες τη «Μάχη που δίνει κατά της ενεργειακής φτώχειας».

Αυτή η διοίκηση λοιπόν, που την ίδια στιγμή:

·         Μειώνει τις ώρες εργασίας των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, σε τέτοιο βαθμό που τους οδηγεί σε παραίτηση.

·         Που θεωρεί πως το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση ΔΕΝ είναι ούτε πάγιο ούτε διαρκές.

·         Που αντιμετωπίζει τους πλημμυροπαθείς κατοίκους σαν «μπουκαδόρους», αδιαφορώντας πάνω από 20 χρόνια για τα προβλήματά τους.

·         Που αρνείται την πρόσληψη 19 εργαζομένων στην καθαριότητα, παρόλο που έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια.

·         Που λειτουργεί όλες τις υπηρεσίες της στη λογική κόστους-οφέλους.

·         Που παραδίδει κάθε δημοτική περιουσία στα χέρια επιχειρηματιών, για εκμετάλλευση (ακόμη και τις παιδικές κατασκηνώσεις).

Αυτή λοιπόν η διοίκηση, έχει την ξιπασιά να βγάλει ανακοίνωση πως δίνει δήθεν μάχες κατά της ενεργειακής φτώχειας.

Το τι είδους μάχη δίνει το πληροφορείται κανείς αν κάνει τον κόπο να μπει μέσα στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

 

Καλούν τους δημότες να περιορίσουν την σπατάλη της ενέργειας !

Καλούν δηλαδή τα λαϊκά νοικοκυριά – που με την τεράστια αύξηση των τιμών της ενέργειας δεν μπορούν ούτε τα σπίτια τους να ζεστάνουν– να κάνουν ακόμη περισσότερους περιορισμούς!!!

Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα, βάζουν τις υπηρεσίες του δήμου να ξεκινήσουν «εκστρατεία ενημέρωσης» των πολιτών για την «καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών τους αναγκών».

Κρίμα γι’ αυτούς γιατί τους πρόλαβε ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που συμβούλεψε τους Γερμανούς πολίτες να αρχίζουν να συνηθίζουν στις επερχόμενες διακοπές ρεύματος και να μάθουν να φορούν διπλό πουλόβερ.

Προφανώς ο κ. Δανιηλίδης ζήλεψε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών, κ. Πέτσα (όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει), και θέλησε να δώσει διευκρινήσεις για τους τρόπους με τους οποίους οι δημότες μπορούν να «προσαρμοστούν».

 

Εύγε-εύγε. Άξιος ο μισθός σας!

 

Η απάντηση φυσικά στην ενεργειακή φτώχεια βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της πολιτικής που εκπροσωπεύουν αστικά κόμματα και οι συστημικοί δήμαρχοι, πολιτική δηλαδή αξιώσεων του κεφαλαίου και των δεσμεύσεων της ΕΕ.

Η απάντηση βρίσκεται στην αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, στην κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, κόντρα στις δεσμεύσεις για ματωμένα πλεονάσματα, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Και αυτό ο λαός, με τον αγώνα του, έχει όλη τη δύναμη να το επιβάλει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου