Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Απεργία στην «Amazon» σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου

 

Από το Μιζούρι των ΗΠΑ
 Από το Μιζούρι των ΗΠΑ
Πηγή: Associated Press

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν εργαζόμενοι στην «Amazon» σε όλο τον κόσμο, σε περισσότερες από 30 χώρες του, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Γαλλίας, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς.

Είναι η πρώτη φορά που η «Amazon» έχει διεθνή απεργία και γίνεται με αφορμή την Black Friday, μέρα με τη μεγαλύτερη εμπορική κίνηση για τις πολυεθνικές και ευκαιρία για τους εργοδότες να τσακίσουν τα ωράρια και δικαιώματα των εργαζομένων. 

Στη Γερμανία υπήρξαν διαδηλώσεις σε δέκα αποθήκες της «Amazon», ενώ στη Γαλλία απεργία έγινε σε οκτώ αποθήκες.

Στη χώρα μας την Κυριακή σε απεργία καλούν Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και άλλων πόλεων ενάντια στην προσπάθεια των εργοδοτών να μετατρέψουν σε 4ήμερο εξόντωσης για τους εργαζόμενους τις μέρες προσφορών.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους πολλών χωρών, σε όλο τον κόσμο, που απαντούν με κινητοποιήσεις στην εκμετάλλευση και τη δουλειά μέχρι εξαντλήσεως, που επιβάλλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι με αφορμή τις εκπτωτικές μέρες Black Friday και Cyber Monday.

 

Our support and solidarity with #Amazon STL8 workers #strike demanding a $10 an hr raise, safer working conditions, accommodations for workplace injuries, the right to form a union withOUT 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου