Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ταξική σύγκρουση στου Ζωγράφου

 



Όλο το σκηνικό της επιχείρησης έξωσης της κ. Κολοβού από το σπίτι της και όσων ακολούθησαν, ξεδίπλωσε στα μάτια του κόσμου την απίστευτη αγριότητα του καπιταλιστικού συστήματος και των θεσμών του, όμως ξεμπρόστιασε και ανέδειξε την υποκρισία και τον κυνισμό, των πολιτικών εκπροσώπων του.

Πράξη πρώτη. Ξεκινούν την εισβολή τους ξημερώματα (γιατί άραγε;), όπως έκαναν οι ναζί με τους ταγματασφαλίτες. Δυο καίριοι θεσμοί του αστικού κράτους, δικαιοσύνη (μέσω του δικαστικού επιμελητή) και αστυνομία δρουν ανοιχτά ξεδιάντροπα και με βίαιο τρόπο, (σπάσιμο πόρτας, εξουσιαστικός, προσβλητικός, απειλητικός λόγος, εναντίον ενός αδύναμου πολίτη), πετώντας τον έξω από το σπίτι του. Και την ίδια στιγμή δρουν και υπερασπίζονται βασικά συστατικά κομμάτια του συστήματος: τράπεζες, funds, κοράκια τα λέει ο λαός. Θα πει κάποιος τους νόμους εφάρμοσαν. Όμως οι νόμοι αυτοί ούτε φυσικά φαινόμενα είναι, ούτε από τον ουρανό έπεσαν. Κάποιοι τους ψήφισαν, υπηρετώντας ταξικά συμφέροντα, εναντίον του λαού και υπέρ των τραπεζών.

Απέναντί τους αντιτάχθηκε η δύναμη του λαού, η δύναμη του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ. Το σπίτι σώθηκε. Έγινε πράξη το σύνθημα του αγωνιζόμενου λαού. Μια σημαντική νίκη του λαϊκού κινήματος που δείχνει ότι η οργανωμένη αντίσταση και πάλη μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για το λαό.

Πράξη δεύτερη. Αποκάλυψη του πολιτικού αμοραλισμού, της υποκρισίας, και του κυνισμού των πολιτικών εκπροσώπων του καπιταλιστικού συστήματος, και κυρίως αυτών που καπηλεύονται την αριστερά και με αριστερό προσωπείο υπηρετούν το σύστημα. Επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο διασωθέν από το λαό σπίτι. Ένας εκ των θυτών  (ΣΥΡΙΖΑ) πήγε να πουλήσει προστασία στο θύμα.

Θύτης ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί:

–Δεν ανανεώθηκε ποτέ από την κυβέρνησή του, μετά το 2015, ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας που έληξε τέλος του 2014.

–Νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

–Νομοθέτησε ως ιδιώνυμο αδίκημα την αντίδραση και παρεμπόδιση πλειστηριασμών.

Πράξη τρίτη.  Πρόταση-τροπολογία του ΚΚΕ στη Βουλή, για παύση των πλειστηριασμών εις βάρος της πρώτης κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων του λαού. Όλοι τους οι πολιτικοί εκπρόσωποι του συστήματος κατάπιαν τη γλώσσα τους, και κυρίως από τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν σήκωσε το χεράκι του για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί. Τους δόθηκε η ευκαιρία λίγο μετά το περιστατικό στου Ζωγράφου να δείξουν στην πράξη την πολιτική τους και ποια συμφέροντα υπηρετούν.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟ ΚΚΕ.

Θάνος Βασιλόπουλος
Παιδίατρος – Εντατικολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου