Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Τεράστιο το κύμα αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

  • Πάνω από 150 σωματεία καταγγέλλουν τη δίωξη
  • Τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη συγκέντρωση στα δικαστήρια και στάση εργασίας στο Δημόσιο

Η συγκέντρωση των υγειονομικών τον Σεπτέμβρη του 2020, για την οποία διώκεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, επειδή δεν «συμμορφώθηκε» με τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Η συγκέντρωση των υγειονομικών τον Σεπτέμβρη του 2020, για την οποία διώκεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, επειδή δεν «συμμορφώθηκε» με τον περιορισμό των διαδηλώσεων

« Να μην περάσει η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ. Ολοι στα Δικαστήρια στις 28 Νοέμβρη στις 12.30»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος της Αφροδίτης Ρέτζιου, με βάση τον νόμο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, η οποία εκδικάζεται την προσεχή Δευτέρα. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο 5 της Ευελπίδων.

Πρόκειται για τη συνέχεια των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, υπογραμμίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και συμπληρώνει:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται» και να προωθήσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την πολιτική «που τσακίζει την εργατική τάξη και τον λαό», της οποίας πολιτικής προηγούνται «πάντα η τρομοκρατία και η καταστολή», σχολιάζει το ΠΑΜΕ. «Να γιατί "ξέθαψαν" τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το 2020, στήνοντας "διαδηλωτοδικείο" για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές», προσθέτει.

«Τα συνδικάτα έχουν ήδη δείξει την αλληλεγγύη τους σε όσους τους σέρνουν σε δικαστήρια και θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

Την αλληλεγγύη της στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ εκφράζει και η ΑΔΕΔΥ. Με απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη (12 μ. - 3 μ.μ.), για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση στα δικαστήρια.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών καλεί σε μαζική συμμετοχή στην στάση εργασίας τη Δευτέρα 28/11 12 μ. - 3 μ.μ., και σε συγκέντρωση, στη 1 μ.μ. στα γραφεία της 3ης ΥΠΕ, στην οδό Αριστοτέλους.

Περισσότερα από 150 συνδικάτα και φορείς εκφράζουν την αλληλεγγύη τους

Μέχρι στιγμής την αλληλεγγύη τους στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ για την απαράδεκτη δίωξη που αντιμετωπίζει έχουν εκφράσει συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη χώρα.

Τα Εργατικά Κέντρα Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Πάτρας, Λάρισας, Σάμου, Αρτας, Εύβοιας, Θεσπρωτίας, Λαμίας.

Οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης, Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ), Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), Ενέργειας (ΠΟΕ).

Τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε Πρέβεζα, Λήμνο, Γρεβενά, Χίο, Καρδίτσα και Λάρισα.

Από την Υγεία: Οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Αθήνας - Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λέρου - Πάτμου - Λειψών, Αχαΐας, Ζακύνθου, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Βοιωτίας, Κιλκίς, Λήμνου, Αργολίδας, Πέλλας, Θράκης, Χαλκιδικής, Σερρών.

Ο Σύλλογος Γενικών - Οικογενειακών Ιατρών ΕΣΥ ΠΦΥ ν. Ρεθύμνης (ΣΥΓΕΝΙΑΡ), το Συντονιστικό Ρεθύμνου για τη Δημόσια Υγεία, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΣΕΠ - ΔΥΠΕ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ - Ειδικευόμενων ΠΓΝ Λάρισας.

Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία στα Νοσοκομεία Πρέβεζας, «Αγιος Σάββας», ΠΓΝ «Αττικόν» («Αναγέννηση»), ΓΝΕ «Θριάσιο», ΨΝΑ - ΔΑΦΝΙ, ΠΑΓΝΗ, Ρεθύμνου, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειου, «Παπαγεωργίου», «Αγιος Δημήτριος», «Παμμακάριστος», Λευκάδας, «Μεταξά», Κωνσταντινοπούλειου, «Ευαγγελισμού», Λαϊκού, Κορίνθου, Σάμου, Δράμας, «Γ. Παπανικολάου», Σύρου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σωματεία στην Εκπαίδευση: Οι ΕΛΜΕ Ηλείας, Δ' Ανατολικής Αττικής, Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου, Α' Θεσσαλονίκης, Β' Θεσσαλονίκης, Δ' Θεσσαλονίκης, Ρεθύμνου, Χανίων, Φωκίδας, Ζακύνθου.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Ρόδου, Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Πάτρας, Γρεβενών, Α' Αθηνών, Υπαίθρου ν. Θεσσαλονίκης, Γλυφάδας - Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων», Θράκης, Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», Χανίων.

Σωματεία εργαζομένων σε υπουργεία: Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας - Ενέργειας), ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μόνιμων & ΙΔ Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας ν. Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Από τα Πανεπιστήμια και την Ερευνα: Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΓΠΑ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, ο Ενιαίος Σύλλογος Ερευνας και Τεχνολογίας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ.

Από τον κλάδο του Εμπορίου, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Υπηρεσιών: Τα Σωματεία Δράμας, Κοζάνης, Χανίων, Ηρακλείου, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου, Μεσσηνίας, Λάρισας και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Τα Σωματεία Καθαριστριών - Καθαριστών Αττικής, Πειραιά, Ρεθύμνου. Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής. Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων ν. Αττικής.

Από τους καλλιτέχνες: Το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Από τις Κατασκευές: Τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κοζάνης, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αλεξανδρούπολης.

Από τον Τουρισμό - Επισιτισμό: Τα κλαδικά Συνδικάτα Καβάλας - Θάσου, Επαρχίας Θήρας ν. Κυκλάδων, Μεσσηνίας, Αττικής, Εβρου.

Από τα Τρόφιμα - Ποτά: Τα κλαδικά Συνδικάτα Ηρακλείου και Μεσσηνίας.

Από την Τοπική Διοίκηση: Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τα Σωματεία Εργαζομένων Δήμων Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά.

Από την Ενέργεια: Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ).

Από άλλους κλάδους: Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ. Η Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπουνοποιείων - Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας ν. Αττικής, η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Σωματείο Εργαζομένων σε «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων.

Από τους επαγγελματίες: Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών - Αττικής, η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελευσίνας - Μάνδρας.

Από τους συνταξιούχους: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Εβρου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις ν. Καβάλας ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου - Λιπάσματα - ΝΑΤ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης», η «Ηπειρωτική Συσπείρωση» στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας.

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου