Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Διαβάστε Ντίκενς κύριε Πρωθυπουργέ

 



 

Κύριε πρωθυπουργέ, 

λάβαμε κι εμείς τις χριστουγεννιάτικες ευχές σας και αντευχόμαστε υγεία και ευημερία. Ηταν πολύ συγκινητική η αναδρομή στις μνήμες σε αγαπημένα Χριστούγεννα και θα θέλαμε να πιστέψουμε (αν και δεν είναι και τόσο εύκολο) ότι θα σας… συγκινούσαν κι εσάς το Χριστούγεννα της μικρής Μαρίας που ο μπαμπάς της είναι άνεργος κι έτσι ίσως να μην καταφέρει να εξασφαλίσει από τον Αγιο Βασίλη ούτε παιχνίδι από το περίπτερο.

Θα πείτε βέβαια, “μα τόσα κουπόνια” δώσαμε, αλλά να…. σκέφτεται κανείς πώς ο πρωθυπουργός μιας χώρας που ζει, τρώει, ζεσταίνεται με κουπόνια έχει τουλάχιστον το … τακτ, να μην περιγράφει φανταχτερά Χριστούγεννα κάτω από το δέντρο, διότι υπάρχει πάντα και το κοριτσάκι με τα σπίρτα… αν καταλαβαίνετε τί εννοούμε.  

Και επειδή, είδαμε ότι διεκδικείτε και την πρωτιά του πρωθυπουργού που προτείνει βιβλία για τις διακοπές των Χριστουγέννων διατυπώνοντας ένα, ας πούμε, εναλλακτικό εορταστικό μήνυμα, να σας θυμίσουμε ότι με τα κέρματα που πετάτε ως ελεημοσύνη βιβλία δεν αγοράζεις. Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι τα σχολεία – όχι εκείνα τα ιδιωτικά που επισκέπτεται η κ. Κεραμέως – τα άλλα, τα δημόσια, δεν έχουν βιβλιοθήκες. 

Αντιλαμβανόμαστε, βέβαια, την ανάγκη σας μέσα στις “βιβλιοπροτάσεις” να βάλετε και ένα πόνημα εκείνου το ανεκδιήγητου του Φουκουγιάμα, για να τεκμηριώσετε θεωρητικά το δυτικό φιλελεύθερο πρότυπό σας, πιστεύοντας ίσως πως αφού ο Φουκουγιάμα  απέτυχε παταγωδώς στα όσα “προφήτευσε” με το “Τέλος της ιστορίας” αυτή τη φορά, τουλάχιστον, θα πέσει μέσα! 

Εν ολίγοις, το εορταστικό σας μήνυμα, βουτηγμένο στην φαντασίωση ιδιωτικού μεγαλείου, κύριε πρωθυπουργέ, είναι ανάλογο της έπαρσης και της αλαζονείας,  με την οποία αντιμετωπίζετε έναν ρημαγμένο λαό… 

Γι’ αυτό κι εμείς με τη σειρά μας σας προτείνουμε για αρχή… να διαβάσετε όλα τα βιβλία του Καρόλου Ντίκενς… Διότι αυτό τον κόσμο φτιάχνετε, φυσικά όχι μόνος.

Αυτά… και Καλά Χριστούγεννα.

Εδώ το εορταστικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

1 σχόλιο:

  1. Καλά με την αρρωστημένη τριπολική προσωπικότητα (Μήτσο-Τάκη-Κούλα/Γιοσιφίνα) ασχολούμαστε ακόμη;;;

    ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή