Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

«Θανατική καταδίκη για μισό μπιτόνι βενζίνη…»

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν ανεχόμαστε οι δυνάμεις καταστολής να χτυπούν τον λαό

 

 

«Ένας 16χρονος παλεύει για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ καύσιμα. Θανατική καταδίκη για μισό μπιτόνι βενζίνη…» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Κ. Μακεδονίας για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό. 

«Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων απαράδεκτων περιστατικών: Στη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα και στη σπασμένη πόρτα σπιτιού της συνταξιούχου, που αποφάσισαν να της πάρουν το σπίτι για χρέη σε κάρτα» τονίζουν και ξεκαθαρίζουν ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτές τις καταστάσεις ως κανονικότητα!».

Και αυτό σε μια περίοδο, «όπου η λαϊκή οικογένεια στενάζει από την ακρίβεια, ψάχνει τρόπους να ζεστάνει τα σπίτια της, οι δυνάμεις καταστολής έχουν πάρει προφανώς εντολές να θεωρούν αυτόν τον λαό εχθρό και να "ρίχνουν στο ψαχνό". Όπως φαίνεται προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση της οργής του λαού που αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί απέναντι στον ζόφο που μας διαμορφώνουν».

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν πως «δεν θα τους περάσει! Οι γυναίκες του μόχθου υψώνουμε για ακόμη μια φορά τείχος προστασίας απέναντι στην καταστολή, τον ρατσισμό, την κρατική βία και αυθαιρεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου