Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Επώδυναι συνεργασίαι και σταθεραί κυβερνήσεις



Σαν πατρινός, οφείλω να τονίσω ότι στην Πάτρα, ΟΛΟΙ αυτοί οι κομματικοί οργανισμοί, οι συνεργάτες στο σφάξιμο…ΑΠΟΛΥΤΑ ενωμένοι, δεν κοκορομαχούν ποτέ και έχουν βάλει στόχο μοναδικό την δημοτική αρχή Πελετίδη…ασχολούνται, μονιασμένοι απόλυτα, με την Λαϊκή Συσπείρωση και τον Πελετίδη. Πώς να μας φάνε!
Γράφει ο Ανδρέας Μάζης

Υπάρχει έντονος και διάχυτος ανασφάλεια εις τον λαόν, μπροστά εις το ενδεχόμενον να μη προκύψει σταθερά κυβέρνησις εις τας εκλογάς της ανοίξεως. Βέβαια, τα κόμματα, μας καθησυχάζουν. Η ΝΔ προβλέπει αυτοδυναμίαν, ο ΣΥΡΙΖΑ  επίσης, και το ΠΑΣΟΚ δεν το αρνείται.

Ως δημοκρατικός και ευαίσθητος άνθρωπος ανησυχώ και αγωνιώ για το ενδεχόμενον να υπάρξουν ανωμαλίαι και να υποκύψουν τα κόμματα εις την ανάγκη δια συνεργασίας. Παλαιόθεν, ενθυμούμαι  μεγάλας και συγκλονιστικάς επιτυχίας σταθερών κυβερνήσεων, και τις σκέφτομαι με νοσταλγίαν. Δυστυχώς οι νέοι μας τας αγνοούν. Την σταθεράν 8ετίαν της ΕΡΕ του εθνάρχου, με κατά κεφαλήν εισόδημα ανώτερον της Ολλανδίας, με μερικάς  χιλιάδας συμπατριωτών  διαβιούντων εις τα υπέροχα νησιά μας, με τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων της βασιλίσσης μας (λυσσάξανε οι φανατικοί να την πολεμούν), με τας εθνικάς οργανώσεις, την Καρφίτσα του κ. Γιοσμά (ένιοι, τον αποκαλούσαν Φόν Γιοσμάν, επειδή διατηρούσε κάποιες φιλικές σχέσεις με τις κατοχικάς αρχάς), με τα γραφικά τρίκυκλα και την συμμετοχήν δέντρων εις τας εκλογάς. Εν συνεχεία, την 7ετή σταθερότητα των στρατιωτικών μας, με κάποιαν ήπιαν αστυνόμευσιν και βασάνους (επίσης ηπίας), και την τελευταίαν 15ετίαν, τας λοιπάς σταθεράς κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ (με συστράτευσιν των αγαπητών πατριωτών, Πλεύρη, Βορίδη και Αδώνιδος των καλαθιών), την κυβέρνησιν του αγαπητού μου, τραπεζικού υπαλλήλου κ. Παπαδήμου, την υπέροχην συνέχειαν, με ΣΥΡΙΖΑ (με αυτοθυσίαν δέχτηκαν  βοήθεια του κ. Καμμένου των ανεξαρτήτων, μεταξύ μας, για ποια ανεξαρτησία μιλάμε, λειτουργούσε σαν υπάλληλος του καλού διπλωματικού εκπροσώπου). 

Το παιδί μου με είδε πολύ αγχωμένον και ανήσυχον και με αντέκρουσεν. Δεν μου λες, τρελλάθηκες; Τα τελευταία χρόνια που θυμάμαι οι σταθερές κυβερνήσεις δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Μνημόνια, μείωση μισθών και συντάξεων, αιματηρή φορολόγηση των πολλών και φτωχών, κτυπήματα στους εργάτες (Νόμοι Βρούτση – Αχτσιόγλου) και νόμος Χατζηδάκη (σωματεία εργοδοτών), απαγόρευση πορειών και συναθροίσεων κ.α. Επίσης λόγω αντιδράσεων, όρισαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ως ιδιώνυμο αδίκημα την παρεμπόδισή τους, και αρπάζουν τα σπιτάκια του κοσμάκη, διέλυσαν Παιδεία και υγεία (ο μουστάκιας του ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Κεραμέως της παιδείας, δεν άφησαν κεραμίδι στη θέση του). Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτοί τα βρίσκουν όταν το απαιτούν τα αφεντικά τους; Με κούφανε το παιδί.

Εδώ που τα λέμε, της είπα, τον τελευταίο χρόνο ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ (τούτο μας έλειπε) στήνουν μικροκαυγάδες για σχετικά ασήμαντα και όχι επικίνδυνα για τους ισχυρούς προβλήματα, και κάτω από τους υπότιτλους που μιλούν για ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ χαριεντίζονται, αναφερόμενοι στο πόσο καλά πρέπει να παρακολουθούνται οι άνθρωποι (χρόνια τώρα έχουν ξεσκιστεί στις παρακολουθήσεις, που έχουν στήσει με οδηγίες της ΕΕ), τι πρέπει να μπεί στο καλάθι του Αδώνιδος (γιατί όχι και τα σαμπουάν, πώς θα λουζόμαστε;), οι μισθοί να αυξηθούν κατά μία πίττα ή κατά μία πίτσα, τα φτηνά φάρμακα κατά 1 ή 2 ευρώ, γιατί αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα τεστ κορονοϊού κατά  67 λεπτά; (χαμός!!!).

Στο απυρόβλητο από ΟΛΟΥΣ η αισχρή μηδενική φορολογία των εφοπλιστών, το μπούκωμα των ενεργειακών ομίλων, το παραπέρα κτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων (δουλεμπορικό γραφείο ΟΑΕΔ), η επέκταση του φιλειρηνικού ΝΑΤΟ, και η θέση για αστυνομία και αέρια παντού (θυμηθείται πόσα χημικά έφαγαν οι συνταξιούχοι στο Μαξίμου επί Τσίπρα). Σαν πατρινός, οφείλω να τονίσω ότι στην Πάτρα, ΟΛΟΙ αυτοί οι κομματικοί οργανισμοί, οι συνεργάτες στο σφάξιμο, είναι μονιασμένοι. Δεν εκφράζουν ΚΑΜΙΑ διαφωνία. Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ενωμένοι, δεν κοκορομαχούν ποτέ και έχουν βάλει στόχο μοναδικό την δημοτική αρχή Πελετίδη!! (ρε τον μπαγάσα τον συνάδελφο!!). ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Καρναβαλιστές, ωρολογοποιοί, νταραβεριτζήδες, γραφικοί εργατέμποροι και άλλοι, ασχολούνται, μονιασμένοι απόλυτα, με την Λαϊκή Συσπείρωση και τον Πελετίδη. Πώς να μας φάνε!!!

Και μεις τι κάνουμε; Τι πρέπει να επιχειρήσουμε; Ποιος έχει δίκιο και ποιος φταίει για όλα αυτά; Γιατί οι νέοι μας, μερικοί πτυχιούχοι, εργάζονται για 390 ευρώ μεικτά; Γιατί δεν βρίσκει εύκολα λύση στα προβλήματα υγείας ο κόσμος; Ποιος φταίει και οι πολλοί αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους; Τι θέλουν οι στρατιώτες μας στη Σαουδική  Αραβία, το Κόσοβο και την Ουκρανία; Ποιοι έχουν κάνει την Ελλάδα πυριτιδαποθήκη του ΝΑΤΟ, και κάνουμε μαγκιές συμμετέχοντας σε βρώμικους ενδοκαπιταλιστικούς πολέμους, που σχεδίασαν και κάνουν οι Ευρωαμερικάνοι και οι Ρώσοι στην Ευρώπη μετά από 80 χρόνια;

Όλα τούτα πρέπει να μας οδηγήσουν σε καθαρές και καλές για το λαό αποφάσεις. Να εμπιστευθούμε αυτούς που δεν παραιτούνται. Που παλεύουν για τα προβλήματα του εργαζόμενου, για δίκαιη  αποζημίωση της εργασίας, για συλλογικές συμβάσεις, για καλύτερη υγεία και παιδεία, για να έχουν δουλειά οι νέοι μας που βιώνουν την βία της ανεργίας (όποιος  ψάχνει για δουλειά, είναι σε πόλεμο. Οι νικητές επιβιώνουν, οι άλλοι…ψοφάνε, ορίζει το δίκτυο “απάνθρωποι πόροι”).

Είναι βέβαιο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι …χειρότερη από τις προηγούμενες. Οι κανόνες  και οι όροι των αφεντικών (ΕΕ και ΝΑΤΟ) θα κτυπήσουν παραπέρα τον λαό. Απαιτείται συστράτευση με την δύναμη που οργανώνει τις αντιστάσεις στις επιθέσεις των μεγάλων αφεντικών και έχει τιμιότητα και συνέπεια. Οι εκλογές πρέπει να δώσουν δυνατό ΚΚΕ, που αποτελεί εγγύηση  για καλύτερες  προοπτικές αγώνα. Πρέπει να ξεπεράσουμε τον επικοινωνιακό αποκλεισμό των πληρωμένων και ιδεολογικά συντηρητικών μέσων επικοινωνίας (εφαρμόζεται η μέθοδος των τριών, τα καθεστωτικά κόμματα μιλούν, και οι άλλοι δεν μιλάτε). Οι άνεργοι, οι χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι τίμιοι και ευαίσθητοι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, πρέπει να ξέρουν ότι οι μνημονιακοί φορείς και τα κόμματά τους κάνουν θόρυβο περί αυτοδυναμίας αλλά δεν θα έχουν πρόβλημα να τα βρουν όπως στο παρελθόν όταν αυτό απαιτούν τα συμφέροντα  των ολίγων, που υπηρετούν με συνέπεια. Ας  είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι, αισιόδοξοι, κοινωνικοί  και αγωνιστικοί, αυτήν την άνοιξη που μπορεί να φέρει  περισσότερη ελπίδα για το λαό μας.

Ανδρέας Μάζης, Γιατρός  Χειρουργός, μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Πάτρας και του Πολιτιστικού του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου