Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού: Μια σχέση με ...βάθος

 

Από τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον αντικομμουνιστή Ηλ. Τζωρτζόπουλο
 Από τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον αντικομμουνιστή Ηλ. Τζωρτζόπουλο

 

Βάθος ...απύθμενο φαίνεται πως αποκτούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), που επαναλαμβάνει με κάθε αφορμή τα ακροδεξιά - εμφυλιοπολεμικά της παραλληλήματα, ιδιαίτερα στις γιορτές μίσους σε Γράμμο και Βίτσι. Εκεί όπου πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο, μαζί με άλλα αντιδραστικά - φασιστικά φιντάνια, όπως το κόμμα Κασιδιάρη και παλιότερα η Χρυσή Αυγή.

Οπως αποδεικνύεται, η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Καστοριάς Τζωρτζόπουλο, μόνο μεμονωμένο περιστατικό δεν ήταν, καθώς υπήρξε και προηγούμενη συνάντηση του Παραρτήματος με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΕΑΑΣ, στην συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα συμφωνήθηκε να δοθεί και συνέχεια!

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Οπως μας ενημερώνει η εφημερίδα της ΕΑΑΣ, «την 25η Νοεμβρίου ο πρόεδρος του παραρτήματος υποστράτηγος εν αποστρατεία Τζωρτζόπουλος Ηλίας πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο της βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Καστοριάς κυρίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου προκειμένου να προωθήσει θέματα ενδιαφέροντος των αποστράτων και να ζητήσει τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων της ΕΑΑΣ από τα βουλευτικά έδρανα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός της βουλευτή νομού Καστοριάς και οι βουλευτές του ίδιου κόμματος κύριε Τσίπρας Γεώργιος και Ρήγας Παναγιώτης, οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια δικαίωσης των αποστράτων. Ο πρόεδρος του παραρτήματος Καστοριάς ζήτησε από τους κυρίους βουλευτές να συναντηθούν με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα και έλαβε θετική απάντηση».

Δέκα μέρες μετά, στις 6 Δεκέμβρη, κατά την περιοδεία του στο νομό Καστοριάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε επίσημα με τον Τζωρτζόπουλο, γεγονός που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, αλλά και το δελτίο Τύπου της ΕΑΑΣ, όπου αναφέρεται επί λέξη:

«Την Τρίτη 6η Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Καστοριάς, Υπτγος ε.α. Τζωρτζόπουλος Ηλίας, με πρωτοβουλία του είχε συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και της τοπικής βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ κας Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Κατόπιν προτάσεως του Προέδρου του Παραρτήματος, ο κύριος Τσίπρας αποδέχθηκε τον προγραμματισμό συνάντησης με τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ, προκειμένου να ενημερωθεί και να στηρίξει τις θέσεις των σε αποστρατεία στελεχών - μελών της Ενώσεως.

Η Ενωση επικροτεί και προτρέπει πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην επίτευξη των στόχων της και συγχαίρει τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Καστοριάς, για το θετικό αποτέλεσμα.

Διαρκής Αντικειμενικός Σκοπός μας είναι η υλοποίηση δράσεων προς όφελος των συναδέλφων, οι οποίες αφήνουν έντονο αποτύπωμα στην τοπική Κοινωνία και παράλληλα αναδεικνύουν ότι η ΕΑΑΣ είναι ζωντανό Κύτταρο της».

Τι προκύπτει απ' όλα αυτά;

Οτι οι «γέφυρες» ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ακροδεξιό συνονθύλευμα της ΕΑΑΣ, είχαν «ριχτεί» πριν τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Τζωρτζόπουλο, με εμπλοκή μάλιστα κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γ. Τσίπρας και ο Π. Ρήγας, μαζί και της τοπικής βουλευτή Τελιγιορίδου, που όπως όλα δείχνουν ανέλαβε τις σχετικές «συστάσεις».

Οτι η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα στις 6 Δεκέμβρη δεν ήταν του «ποδαριού», κι όπως όλα δείχνουν «κλείστηκε» στο «ραντεβουδάκι» των Τσίπρα - Ρήγα - Τελιγιορίδου δέκα μέρες πριν.

Οτι το θέμα δεν τελειώνει εδώ, αλλά θα υπάρξει και συνέχεια, αφού τόσο στη συνάντηση της 25ης Νοέμβρη, όσο και στη συνάντηση τον Δεκέμβρη με τον Τσίπρα, συμφωνήθηκε αντιπροσωπεία της ΕΑΑΣ να συναντηθεί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αθήνα.

Οπως διαβεβαιώνει μάλιστα ο Τζωρτζόπουλος σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, «ο κύριος πρόεδρος (σ.σ. ο Τσίπρας) έδωσε την αίσθηση ότι θα ήθελε να παραμείνει με ενδιαφέρον» και διαπίστωνε πως στα λεγόμενα «εθνικά» θέματα «δεν υπάρχουν διακρίσεις πολιτικές και διαχωρισμοί».

Το ποιος είναι ο Τζωρτζόπουλος και η ΕΑΑΣ, αλλά και η αντίληψή τους για τα «εθνικά θέματα», μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς, ακούγοντας στο διαδίκτυο τις ομιλίες του στις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στο Βίτσι.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στην εκδίκαση της πρώτης αγωγής που είχε καταθέσει η ΕΑΑΣ στον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο, για δημοσιεύματα σχετικά με αυτές τις άθλιες γιορτές μίσους (θυμίζουμε ότι η Ενωση είναι στη δικαιοδοσία του υπουργείου Αμυνας), δεν είχε βρεθεί ούτε ένας απόστρατος για να υπερασπιστεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο τις κατηγορίες και την ηγεσία της ΕΑΑΣ!

Αυτούς δηλαδή με τους οποίους συναντάται τακτικά απ' ότι φαίνεται ο Τσίπρας, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μια ρητορική απορία: Το κατά άλλα λαλίστατο γραφείο Τύπου και τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν ενημέρωσαν τόσες μέρες τον κόσμο για τη συνάντηση αυτή του προέδρου τους στην Καστοριά, που αποδεικνύεται πως μόνο «τυχαία» δεν ήταν;   

Προσβολή, ντροπή και αίσχος η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για όποιον αισθάνεται αριστερός και παρακολουθεί αυτά τα εκλογικά χαριεντίσματα με ό,τι πιο σάπιο και αντιδραστικό υπάρχει.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου