Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

«Κανένας από τους δύο»


 

του Νίκου Ρεμπάπη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

 

Σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταγράφεται ένα ποσοστό έως το 30% και παραπάνω που, στην ερώτηση "ποιος από τους Μητσοτάκη ή Τσίπρα είναι καταλληλότερος", απαντάει “κανένας από τους δύο”. Ορισμένες "πένες" μάλιστα αγχώνονται για αυτό το δημοσκοπικό εύρημα, αφού συνδυάζουν αυτήν την απάντηση και με άλλα στοιχεία. Όπως το γεγονός ότι ένα 25% απαντάει πως σκέφτεται ότι θα μπορούσε να ψηφίσει το ΚΚΕ, ενώ στα στοιχεία του, γιατί να επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, οι περισσότεροι απαντάνε πως επιλέγουν ένα από τα δύο "ως αναγκαίο κακό" και όχι επειδή έχουν κάποιες προσδοκίες.

Το "κανένας από τους δύο" έχει κάθε λόγο να το νοιώθει και να το εκφράζει σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας καθώς "και οι δύο", τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην σημερινή ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός. Το έκαναν και από τις θέσεις της κυβέρνησης, αλλά το έκαναν και από τις θέσεις της αντιπολίτευσης.

“Κανένας από τους δυο”

...γιατί και οι δύο, όπως και το ΠΑΣΟΚ, μοιράζονται κοινές δεσμεύσεις. Τις δεσμεύσεις απέναντι στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που για τον λαό συνιστά το νέο υπερμνημόνιο. Τις δεσμεύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας που θέλουν ακόμα πιο φτηνούς εργάτες, ακόμα περισσότερα προνομία και ελαφρύνσεις για να θωρακίζονται τα κέρδη τους. Τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που έτρεξε με ιδιαίτερο ζήλο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και τώρα τις τρέχει σαν “δρομέας ταχύτητας” η κυβέρνηση, με το σιγοντάρισμα από όλα τα άλλα κόμματα, εκτός φυσικά του ΚΚΕ.

Κανένας από τους δύο...

...γιατί και οι δύο εκβιάζουν τον λαό μπροστά στις εκλογές. Η ΝΔ εκβιάζει με το δίλημμα "σταθερότητα ή αστάθεια" κρύβοντας πως η σημερινή σταθερότητα είναι που έχει οδηγήσει στην αστάθεια την καθημερινότητα του λαού, μεγαλώνοντας την αβεβαιότητα, τις δυσκολίες να ανταποκριθούν πλατιά τμήματα του λαού σε βασικές ανάγκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει με το επιχείρημα "ή εμείς ή η ΝΔ", επιχείρημα μάλλον που δεν είχε σκεφτεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μαζί με την ΝΔ ψήφιζε στη Βουλή την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, την αγορά ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών, την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Ανατολικά, την ιδιωτικοποίηση και ΝΑΤΟποίηση των ναυπηγείων Ελευσίνας, τον μισό νόμο Χατζηδάκη, τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα - που καθιερώνει ένα γενικευμένο φακέλωμα για όλους και για όλα - τις κοινοτικές οδηγίες που διατηρούν την άδικη και αντιλαϊκή φορολογία στην Ενέργεια κ.ά. Οι εκβιασμοί εκατέρωθεν πρέπει να απαντηθούν, από τη σκοπιά του λαού, με ενίσχυση του ΚΚΕ, στους αγώνες και τις εκλογές.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να συγκρουστεί με οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει από τις πρώτες ή τις δεύτερες εκλογές. Γιατί μόνο το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στην εγχώρια και διεθνή ελίτ, δεσμεύσεις που έχουν όλα τα άλλα κόμματα.

Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα μεταλλαχτεί την επόμενη μέρα σε στήριξη της οποιαδήποτε αντιλαϊκής κυβέρνησης. Γιατί το “ΝΑΙ” στο ΚΚΕ δεν θα γίνει ποτέ ούτε στήριξη, ούτε ανοχή σε “καρικατούρα” “προοδευτικές” κυβερνήσεις, που, πέρα από τον “αμαρτωλό” ΣΥΡΙΖΑ θα τις συγκροτεί και το εξίσου “αμαρτωλό” ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες κυβερνήσεις ζήσαμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και αυτό που τελικά κατάφεραν είναι να εφαρμόσουν δεξιές πολιτικές στο όνομα της “προόδου”, να σπείρουν απογοήτευση και συντηρητικοποίηση, να ανοίξουν τον δρόμο σε ακόμα πιο αντιδραστικές δυνάμεις.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ πρωτοστατεί ώστε η οργή, η ανασφάλεια και η αποδοκιμασία από τα διάφορα κυβερνητικά σχήματα που έζησε ο λαός μας την τελευταία 10ετία να πάρει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Ώστε το “κανένας από τους δύο” να μετατραπεί στην πράξη σε "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό", στον δρόμο της ανατροπής και της σύγκρουσης. Σε αυτήν την υπόθεση πρωτοστατεί το ΚΚΕ και γι' αυτήν την προοπτική διαθέτει όλες τους τις δυνάμεις του, στους δρόμους αλλά και μέσα στη Βουλή.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Το Παρόν»

 

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου