Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ρεβάνς

 

Το «γεννάτε με δική σας ευθύνη» του Νοσοκομείου Αργους δεν είναι ένα «μεμονωμένο περιστατικό», αλλά ο κανόνας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που αντιμετωπίζει ως «κόστος» τις ανάγκες του λαού, ακόμη και όταν αυτές αφορούν εγκυμονούσες και βρέφη. Θυμίζουμε ότι μια ετοιμόγεννη αναγκάστηκε να υπογράψει δήλωση ότι γεννάει με δική της ευθύνη, επειδή στο νοσοκομείο δεν εφημερεύει παιδίατρος! Κι αν νομίζει κανείς ότι πρόκειται για καμιά πρωτοτυπία, δεν έχει παρά να διαβάσει μια άλλη είδηση που απασχολεί τις τελευταίες μέρες την καρδιά της «ενωμένης Ευρώπης», δηλαδή το Βέλγιο. Εκεί, λοιπόν, μια έγκυος - αιτούσα άσυλο, από τη Μαυριτανία, που της «είχαν σπάσει τα νερά», βρέθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο των Βρυξελλών (UZ Jette) και ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία του τοκετού, της αρνήθηκαν τη νοσηλεία με την κατάπτυστη δικαιολογία ότι είναι ανασφάλιστη! Της ζήτησαν μάλιστα προκλητικά να καταβάλει άμεσα 2.000 ευρώ για να γίνει δεκτή η εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρισκόταν είναι το ότι μισή μόλις ώρα αργότερα γέννησε σε γειτονικό νοσοκομείο. Σ' αυτόν τον άθλιο, βάρβαρο και άγριο κόσμο, που εμπορεύεται την Υγεία και μετράει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή με το ζύγι του κέρδους, έφεραν τα παιδιά τους οι δυο μωρομάνες, αφού πρώτα κινδύνεψαν οι ίδιες και τα αγέννητα μωρά τους. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερη «ρεβάνς» από το να γίνουν η γενιά που θα συγκρουστεί με τη βαρβαρότητα για να την ανατρέψει!

Εξοδος κινδύνου

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση «Qatargate»; Οτι στην ΕΕ την πιάνουν τη διαφθορά κι ότι «αυτή είναι η μεγάλη διαφορά» με την Ελλάδα. Αποδεικνύεται όμως τελικά ότι αυτή η «διαφορά» δεν είναι δα και τόσο μεγάλη, κρίνοντας από το μνημόνιο του Παντσέρι με τη βελγική εισαγγελία, που προβλέπει επί της ουσίας την απαλλαγή του, με αντάλλαγμα πληροφορίες για την εγκληματική οργάνωση στην οποία... ήταν επικεφαλής (!). Το διαφθορείο της ΕΕ και του σάπιου συστήματος που υπηρετούν, δεν έχει μόνο ως «συστατικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» τους δεσμούς με τα λόμπι (όπως έγραφε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση), ούτε αποτελεί μόνο εκτροφείο σκανδάλων και σαπίλας. Εχει φροντίσει επιπλέον και για ...εξόδους κινδύνου ακόμα και όσων πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη». Σημειωτέον ότι παρόμοιους μηχανισμούς έχουν νομοθετήσει και στη χώρα μας οι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, στο όνομα μάλιστα της ...κάθαρσης και των «αποκαλύψεων». Αφού λοιπόν υπηρετούν την ίδια πολιτική που γεννάει τα σκάνδαλα, διασφαλίζουν και όλους τους τρόπους αυτά να συγκαλύπτονται. Το σάπιο σύστημά τους δεν παίρνει γιατρειά. Οι εξελίξεις με τη διαφθορά και τα σκάνδαλα είναι ένας ακόμα λόγος για πιο ισχυρό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις και «δεσμούς» με επιχειρηματικά συμφέροντα και το σύστημα, αλλά σταθερά αποκαλύπτει τη σαπίλα τους και τις αιτίες της, πρωτοστατώντας στην πάλη για να ξεμπερδέψει απ' αυτήν ο λαός μια ώρα αρχύτερα.


Να δουν...

Πριν από δυο χρόνια, η δικαιολογία της κυβέρνησης για τα διαλυμένα νοσοκομεία και τους εξαντλημένους υγειονομικούς ήταν ο «άγνωστος εχθρός», όπως ονόμαζαν τον κορονοϊό, και η «πρωτοφανής κατάσταση» που είχαν να αντιμετωπίσουν. Σήμερα όμως, το χάλι στα νοσοκομεία είναι ίδιο και χειρότερο με την περίοδο έξαρσης της πανδημίας. Που σημαίνει ότι το δημόσιο σύστημα της Υγείας βγήκε ακόμα πιο «ξεδοντιασμένο» από την περίοδο του κορονοϊού και ο λαός ακόμα πιο ευάλωτος και απροστάτευτος απέναντι στις αρρώστιες. Η κυβέρνηση δεν προσπαθεί μόνο να εξωραΐσει αυτή την κατάσταση, αλλά εγγυάται και την ...επιδείνωσή της με τα νομοσχέδια που «τρέχει» για το κλείσιμο μονάδων και κλινικών, την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


... την πλάτη του

Απέναντι σ' αυτήν την άγρια αντιλαϊκή πολιτική, είναι πρόκληση να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως «σωτήρας», όταν πριν από λίγους μήνες πρότεινε «υπουργούς Υγείας κοινής αποδοχής» για τη διαχείριση τάχα της πανδημίας. Οταν στο δίκαιο αίτημα για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς καμιά αποζημίωση αντέτασσε την «εύλογη αποζημίωση», για να μην χάσουν κανένα ευρώ οι κλινικάρχες. Οταν επί κυβέρνησής του εγκαινίασε τη λειτουργία νοσοκομείων ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (βλέπε Νοσοκομείο Σαντορίνης) προσφέροντας τεχνογνωσία και στην επόμενη της ΝΔ. Οταν διατήρησε κλειστά όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν από τη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών του η υποστελέχωση τσάκιζε κόκαλα. Οταν σήμερα, στο πρόβλημα των ελλείψεων στα φάρμακα προτείνει μαζί με τη ΝΔ να αυξηθεί η τιμή τους, για να γίνει συμφέρουσα η παραγωγή και η διακίνησή τους από τα μονοπώλια. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη και στις εκλογές! Μ' ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ να δυναμώσει την πάλη για δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν Υγεία - Φάρμακο.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου