Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Καμιά ανοχή στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους - Να ξεκουμπιστούν από την πόλη μας

 

 

«Να πάρουν δρόμο όλες οι φονικές μηχανές του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην πόλη μας. Να μην περάσει ούτε σφαίρα από την περιοχή μας για να μακελεύονται οι λαοί», τονίζουν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους το ΣΕΤΗΠ, το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας, το Σωματείο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, η Ένωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης σημειώνουν:

«Για ακόμη μια φορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης λερώνεται από την παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων, που μεταστάθμευσαν στην πόλη για να συμμετάσχουν σε σειρά ασκήσεων στη Ρουμανία, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Η εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια φέρνει τον πόλεμο και τις επικίνδυνες συνέπειες μέσα στο σπίτι μας και την βάζουν στο στόχαστρο αντιποίνων. Έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι θέλουν την Ελλάδα συμμέτοχο στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, όσοι επιδιώκουν "να σκοτώνονται οι λαοί για τ΄ αφέντη το φαΐ".

Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης έχουμε πείρα! Η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι κίνδυνος-θάνατος για τον λαό μας.

Εδώ και δεκαετίες παλεύουμε ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Από το 1999 και τις μεγαλειώδες διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, μέχρι τη μεγάλη απεργία στις 6 Απρίλη του 2022, που κατέληξε στο λιμάνι, ενάντια στην παρουσία στρατιωτικών οχημάτων που προορίζονταν για την Αν. Ευρώπη, το εργατικό - λαϊκό κίνημα συνεχίζει και κλιμακώνει απαιτώντας:

  • Δεν σας θέλει ο λαός!
  • Να πάρουν δρόμο όλες οι φονικές μηχανές του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην πόλη μας.
  • Να μην περάσει ούτε σφαίρα από την περιοχή μας για να μακελεύονται οι λαοί.

Οι εργαζόμενοι και με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 11 π.μ., να βροντοφωνάξουμε: Η Θεσσαλονίκη είναι λιμάνι των λαών όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου